«Το αρνακι» του Κουτλουγ Αταμαν στην Κινηματογραφικη Λεσχη Αλεξανρουπολης

Τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Απριλίου

Από την Τουρκία έρχεται η επιλογή της ΚΛΑ για αυτή τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Απριλίου. Πρόκειται για την ταινία με τίτλο «Το αρνάκι» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντινουπολίτη Κουτλούγ Αταμάν με θητεία στο ντοκιμαντέρ και καταξιωμένο ως εικαστικό καλλιτέχνη. Οι προβολές της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με ώρα έναρξης τις 21.30.
 

Η υπόθεση της ταινίας 

Στα βάθη της Ανατολίας, μια οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει την τελετή περιτομής του πεντάχρονου γιου της. Η παράδοση απαιτεί να σερβιριστεί αρνί για όλους τους καλεσμένους, το κόστος όμως είναι δυσβάσταχτο. Κι ενώ η μάνα προσπαθεί με κάθε τρόπο να περισώσει την οικογενειακή τιμή, ο πατέρας αδιαφορεί και ο μικρός έχει πειστεί πως, αν δεν βρεθεί το σφάγιο, θα πάρει αυτός τη θέση του.
 
Σαρκαστικό, αιχμηρό, μα ανάλαφρο δράμα, το «Αρνάκι» δεν στέκεται σε απλές, ντοκιμαντερίστικου ρεαλισμού ηθογραφικές παρατηρήσεις. Περιγράφει ένα χώρο, τοποθετεί μέσα του τους ανθρώπους, φέρνει σε αντιπαράθεση τις επιθυμίες τους με τις κοινωνικές επιταγές και μέσα από ένα διαχρονικό μύθο (της θυσίας του Αβραάμ ) αποκαλύπτει με χιούμορ και σασπένς αθέατες όψεις της τούρκικης καθημερινότητας.
 
Πίσω από τους Τσεϊλάν και Καπλάνογλου, το σύγχρονο τούρκικο σινεμά συνεχίζει να παράγει σκηνοθέτες με καθαρό κινηματογραφικό βλέμμα και φρέσκες ιδέες. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο 54χρονος Κωνσταντινουπολίτης Κουτλού Αταμάν, με θητεία στο ντοκιμαντέρ και καταξιωμένος ως εικαστικός καλλιτέχνης, ο οποίος για την τέταρτη ταινία του μας ταξιδεύει σε ένα ορεινό χωριό της Ανατολίας.
 

Info

Είσοδος:
Άνεργοι, φοιτητές, νεανικό: 3 ευρώ
Μέλη ΚΛΑ: 4 ευρώ
Όλοι οι υπόλοιποι: 5 ευρώ
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.