Την προβολη της ταινιας «3000 νυχτες» διοργανωνουν ο Συλλογος Γυναικων Ροδοπης και η ΕΝΙΔΥΚ

Το Σάββατο 2 Μαρτίου στην Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης

Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ) και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) συνδιοργανώνουν την προβολή της ταινίας  «3000 νύχτες», της  Mai Masri, στην Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης (Φιλίππου 31), στις 20:30 το Σάββατο 2 Μαρτίου. 

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας παλαιστίνιας που βρίσκεται φυλακισμένη στις ισραηλινές φυλακές, καταδικασμένη για συμμετοχή σε «τρομοκρατικές» ενέργειες, επειδή μετέφερε με το αυτοκίνητό της ένα τραυματισμένο αγόρι. Η σύλληψη και η καταδίκη της, την οδηγούν να γεννήσει και να μεγαλώσει το παιδί της μέσα στη φυλακή. Κόντρα στην καθημερινή βία, τις ταπεινώσεις, τις απαγορεύσεις, επιλέγει να μην παραδοθεί στη βαρβαρότητα, να αντισταθεί με κάθε μέσο που διαθέτει, να μιλήσει στο παιδί για την ομορφιά του κόσμου και την αξία της αγωνιστικής στάσης ζωής. 

Η προβολή της ταινίας αποτελεί μια αφορμή  για να εκφράσουν οι δύο Σύλλογοι την αλληλεγγύη τους στις γυναίκες, στα παιδιά, στο λαό της Παλαιστίνης και σε κάθε λαό που σέρνεται σε πολέμους και εξαναγκάζεται σε προσφυγιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.