Την παγκοσμια ημερα χορου γιορταζουν οι Φιλοτεχνες στις 30 Απριλιου

Συνεχίζουν με έκθεση παιδικής ζωγραφικής και πατινάδα στις 2 Μαΐου

Τρεις δράσεις προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα η Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες».

Η αρχή θα γίνει με τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας χορού την Κυριακή 30 Απριλίου στις 10:00, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια της Θράκης από τα τμήματα του παραδοσιακού χορού του συλλόγου, συνοδεία του μουσικού σχήματος Ορφέα. Υπεύθυνος τμημάτων κ. Αντωνίου Κυριάκος.

Θα ακολουθήσει από τις 2 ως τις 4 Μαΐου, έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο ισόγειο της Καπναποθήκης κατά τις ώρες  09:00-13:00 και 19:00-21:00. Θα παρουσιαστούν πάνω από 250 έργα των μαθητών του τμήματος Ζωγραφικής του συλλόγου, και θα φιλοξενηθούν έργα μαθητών από το 4ο Δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, καθώς και από μαθητές της Ε’ τάξης της κα. Μαριάνθης Αρβανιτίδου από το 1ου Δημοτικό σχολείο Κομοτηνής. Υπεύθυνη τμήματος κα. Ασημένια Μπελτσίδου. Είσοδος ελεύθερη.

Τέλος την Τρίτη 2 Μαΐου και ώρα 20:00,  θα γίνει μουσικοχορευτική πατινάδα στους δρόμους της Κομοτηνής, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών των Ελευθερίων Θράκης, όπως είχε γίνει και πέρυσι.

Με αφετηρία την Καπναποθήκη  σε μια διαδρομή στους δρόμους της πόλης και τελική στάση την πλατεία Ειρήνης όπου θα ακολουθήσει συναυλία.

Παίρνουν μέρος τα τμήματα χορού του συλλόγου, το τμήμα της χορωδίας ενηλίκων , το τμήμα εκμάθησης μουσικών οργάνων, με την συνοδεία 40 περίπου μουσικών ( κυρίως Γκαϊντατζήδων) του Ν. Ροδόπης. Υπεύθυνος τμημάτων κ. Κυριακάκης Δημήτρης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.