Τιμησαν την επετειο του ΟΧΙ οι μαθητες στο Δημοτικο Σχολειο Κοσμιου

Μετέδωσαν το μήνυμα της Εθνικής γιορτής μέσα από ποιήματα, τραγούδια και θεατρικά

Με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου γιορτάστηκε στο χώρο του σχολείου η 28η Οκτωβρίου. Οι μαθητές συμμετείχαν επίσης στη Δοξολογία την κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε και στην παρέλαση. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές συνδέθηκαν με την ιστορία και τις αξίες της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως εξήγησε η διευθύντρια του σχολείου κ. Ανδρονίκη Παντελίδου «η επέτειος του ΟΧΙ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συνείδηση των πολιτών και στην ενίσχυση της εθνικής συνοχής. Η 28η Οκτωβρίου προσφέρει σε όλους μας μια ευκαιρία να συμμετέχουμε ενεργά και να ανακαλύψουμε περισσότερα για την ιστορία και την ταυτότητα της χώρας.

Ο εορτασμός αυτός ενισχύει το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας και αναγνώρισης των ηρωικών πράξεων των προγόνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της χώρας μας. Αναδεικνύει την αξία της ελευθερίας και της δημοκρατίας, καθιστώντας την ενεργό πηγή έμπνευσης για τον πολιτισμό και την κοινωνία. Το ΟΧΙ δεν αποτελεί απλώς απόρριψη μιας εχθρικής εισβολής αλλά και δήλωση της αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού να υπερασπιστεί τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Αυτό το μήνυμα παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς υπογραμμίζει τη σημασία του αγώνα για τις δημοκρατικές αξίες σε κάθε εποχή. Δίνει την ευκαιρία για την ενίσχυση των δεσμών και της αλληλοκατανόησης μεταξύ των γενεών».

Η ίδια εκτίμησε πως «το σχολείο μας ανταποκρίθηκε επάξια στην υλοποίηση των εκδηλώσεων καθώς οι μαθητές μετέδωσαν το μήνυμα της Εθνικής γιορτής μέσα από ποιήματα, τραγούδια και θεατρικά» μη παραλείποντας να δώσει τα θερμά της συγχαρητήρια «σε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου για την εξαιρετική γιορτή!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.