Τα παιδια της Θρακης: Ο Γιαννης Στανκογλου μιλαει για την ομορφια και τη δυναμη του Εβρου

Ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, με καταγωγή από το Θούριο του Έβρου, είναι ο επόμενος φιλοξενούμενος της Μπέττυς Μαγγίρα στο podcast «Τα παιδιά της Θράκης» – μια παραγωγή του pod.gr σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Ο αγαπημένος ηθοποιός γυρνάει στα παιδικά και εφηβικά καλοκαίρια που περνούσε στο χωριό Θούριο, στις γεύσεις και στις μυρωδιές της φύσης, στον ανοιχτό και φιλόξενο χαρακτήρα των κατοίκων και δηλώνει περήφανος για την θρακιώτικη καταγωγή του.

Σε ρόλο ξεναγού, ο Γιάννης Στάνκογλου μας ταξιδεύει στο ονειρικό Δέλτα του Έβρου με τα εκατοντάδες είδη πουλιών, στο μοναδικό Δάσος της Δαδιάς και στη μαγική Σαμοθράκη των «Καβήρειων Μυστηρίων». Μιλάει για όλες τις μορφές της τέχης που άνθισαν από τα αρχαία χρόνια στη Θράκη, για τον Ορφέα και τον Διόνυσο και για τη βακχική εικόνα που αναβιώνει μέχρι σήμερα σε γιορτές και πανηγύρια.

Ανταλλάσσουν αναμνήσεις με την Μπέττυ Μαγγίρα από ανέμελα μαθητικά χρόνια, διαπιστώνουν την κοινή τους αδυναμία στους θρακιώτικους χορούς -και ιδιαίτερα στην Μπαϊντούσκα- και μεταξύ αστείου και σοβαρού σκέφτονται να ανεβάσουν σε μιούζικαλ τη ζωή του Σπάρτακου, που ήταν κι αυτός «παιδί της Θράκης»!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.