Τα παιδια γνωρισαν το χαμενο ποταμι της Κομοτηνης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Το παρελθόν της Κομοτηνής με το παρόν της συνδέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 2 Απριλίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, μέσα από τη δράση «Ήταν ένα ποτάμι μια φορά», που έλαβε χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Σε αυτή παιδιά ηλικίας από 8 έως 10 χρονών, με συνταξιδιώτη την εκπαιδευτικό- συγγραφέα Μαρία Δήμου γνώρισαν την παλιά κοίτη του Μπουκλουτζά, γύρω από την κοίτη του οποίου δημιουργήθηκε η Κομοτηνή, που σήμερα έχει αντικατασταθεί από δρόμους αλλά και κτίρια, χρησιμοποιώντας βιβλία για την Κομοτηνή αλλά και το παιχνίδι «Κομοτηνή, μια πόλη, ένα ποτάμι πολλές ιστορίες»το οποίο είχε δημιουργηθεί πριν από μερικά χρόνια.

Πρόκειται για μια διαδραστική εκδήλωση για την τοπική ιστορία, σημείωσε η κ. Δήμου, για αυτό και σε συνδυασμό με το παιχνίδι έστησανένα ποτάμι μέσα στο χώρο της βιβλιοθήκης, σε μια προσομοίωση του ποταμιού.

Κατά τη διάρκεια της δράσης τα παιδιά ξεφύλλισαν βιβλία με θέμα την Κομοτηνή, ώστε να πάρουν ερεθίσματα από αυτά και τις φωτογραφίες που περιλαμβάνονται σε αυτά, ενώ στη συνέχεια θα κάνουν ένα ταξίδι στο παρελθόν, μιας και το ποτάμι δεν υπάρχει, σε ένα μάθημα τοπικής ιστορίας και γεωγραφίας.

Μάλιστα σε διάφορα σημεία του «ποταμιού» που δημιουργήθηκε εντός της βιβλιοθήκης, είχαν τοποθετηθεί φωτογραφίες από το σήμερα, με τα παιδιά να παίρνουν παλιές φωτογραφίες που θα πρέπει να ταιριάξουν μέσα από τα βιβλία και τα βίντεο που παρακολούθησαν πιο πριν.

«Η δράση εστιάζει στην τοπική ιστορία, και ιστορία χωρίς βιβλίο δεν γίνεται, οπότε θέλουμε να μπουν τα ερεθίσματα σε αυτή τη μικρή ηλικία, και να ενδιαφερθούν, μέσα από το σχολείο αλλά και με τις δραστηριότητες που κάνουν με τους γονείς τους, για την ιστορία του τόπου τους» ανέφερε κλείνοντας η κ. Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.