Τα Χριστουγεννα μεσα απο τα διηγηματα του Παπαδιαμαντη

Παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσικού Σχολείου το θεατρικό εργαστήρι της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής

Το απόγευμα της Κυριακής με την ευλογία και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής εκδήλωση με τίτλο: «Παπαδιαμάντης καταυγασθείς υπό του φωτός των Χριστουγέννων».
 
Την παράσταση επιμελήθηκε και διοργάνωσε επιτυχώς το θεατρικό εργαστήρι της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου με την ολοπρόθυμη συμμετοχή μικρών και μεγάλων που πλαισιώνουν την προσπάθεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον «Άγιο των ελληνικών γραμμάτων» και όσα εκείνος έγραψε για τα Χριστούγεννα, οι δε ήρωες του μέσα από τα διλλήματα, το λόγο, τη σκέψη και τα συναισθήματά τους, μας οδήγησαν στην αλήθεια που ανακάλυψαν, το νεογέννητο Χριστό, που περιμένει τον καθένα μας στο βρεφικό του κρεβατάκι.

Τα δρώμενα διανθίστηκαν από μελωδίες παραδοσιακών οργάνων, ενώ η παιδική χορωδία έψαλε τα κάλαντα προσδίδοντας μια ξεχωριστή νότα στην όλη βραδιά. 

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων «Όσοι συναντήσουν και προσκυνήσουν το νεογέννητο Χριστό, τότε θα γεννηθεί μέσα στις ψυχές τους και η κοινωνία μαζί Του θα είναι πραγματικότητα»

Στο κλείσιμο της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την άψογη προετοιμασία και παρουσίαση και προσκάλεσε όλους να ακολουθήσουν το άστρο της Βηθλεέμ που φωταγωγεί το νεογέννητο Χριστό τονίζοντας ότι «όσοι τον συναντήσουν και τον προσκυνήσουν, τότε θα γεννηθεί μέσα στις ψυχές τους και η κοινωνία μαζί Του θα είναι πραγματικότητα», ενώ δεν παρέλειψε να προσκαλέσει τους νέους να πλαισιώνουν τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις που πραγματοποιούνται προς «δόξαν Θεού», και ευχήθηκε καταλλήλως για τις επερχόμενες ημέρες της Θείας Επιφανείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.