Συναυλια Θρησκευτικης Μουσικης απο τον Συλλογο Μουσικων Εκπαιδευτικων ΑΜΘ

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κύτταρο

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας-Θράκης σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης –  Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, εν όψει της εορτής του Πάσχα, διοργανώνουν Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κύτταρο, πρώην ΡΕΞ.

Το πρόγραμμα αποτελείται από ύμνους της ανατολικής εκκλησίας που ερμηνεύονται από μικτή βυζαντινή χορωδία, όσο και από συνθέσεις της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής που αποδίδονται από παιδική χορωδία, μικτή χορωδία και ορχήστρα.  

Κορυφαίο γεγονός της εκδήλωσης αποτελεί η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του έργου Confitebor tibi, Domine, P.66 του Ιταλού συνθέτη Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) για γυναικείες σολιστικές φωνές, μικτή πεντάφωνη χορωδία και ορχήστρα. Με το έργο του ο διεθνούς φήμης μουσουργός μελοποιεί τον Ψαλμό αρ. 110 του Δαυίδ (Θέλω εξυμνεί τον Κύριον).

Οι συντελεστές της εκδήλωσης
-Τη βυζαντινή χορωδία των Ωδείων Κόψα Κομοτηνής και Φαέθων Αλεξανδρούπολης διευθύνει ο Άγγελος Μπέντης.
– Την παιδική Χορωδία του Ωδείου Κόψα Κομοτηνής διευθύνει η Νέλλη Σταχοσίδου.
– Συμμετέχουν ως σολίστ οι μονωδοί Ριψιμέ Ντανιελιάν, Παναγιώτα Παρούση και Στέλλα Φωτοπούλου.
– Τη Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα των Ωδείων Κόψα Κομοτηνής, Εύφωνον Ξάνθης και Φαέθων Αλεξανδρούπολης διευθύνει ο Θανάσης Τρικούπης.

Info
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.