Συναυλια κλασικης θρησκευτικης μουσικης για την ενισχυση του Παραρτηματος Ροδοπης της Αντικαρκινικης Εταιρειας

Την Παρασκευή 7 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κύτταρο - Σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το Actus Tragicus BWV106 του Bach για μονωδούς, μικτή χορωδία και ορχήστρα

Εν όψει της εορτής του Πάσχα, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία-παράρτημα Ροδόπης διοργανώνει συναυλία κλασικής θρησκευτικής μουσικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κύτταρου Κομοτηνής (πρώην «ΡΕΞ»).
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οργανικές και φωνητικές συνθέσεις κορυφαίων μουσουργών της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής, όπως των Bach, Handel, Mozart, Schubert και Schuman. Μεταξύ άλλων θα ερμηνευθεί μία άγνωστη στο ευρύ κοινό μελοποίηση του «Κύριε ελέησον» από τον Mozart, την οποία συνέθεσε ο μεγαλοφυής συνθέτης σε ηλικία μόλις 10 (!) ετών για τετράφωνη χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων.
 
Κορυφαίο γεγονός της εκδήλωσης αποτελεί η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του Actus Tragicus BWV106 του Johann Sebastian Bach (1685-1750). Το έργο αποτελεί μία από τις πρώιμες θρησκευτικές καντάτες του συνθέτη για 4 μονωδούς, χορωδία και οργανικό σύνολο πνευστών και εγχόρδων και βασίζεται σε κείμενα της Αγίας Γραφής.
 
Συμμετέχουν ως σολίστ η Ριψιμέ Ντανιελιάν, η Μαρία Ντίμοβα, η Στέλλα Αδαμίδου, η Ιωάννα Τσιλιμίγκα, ο Θεοφάνης Ρορόπουλος, ο Βαγγέλης Μάμμος και η Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου Φαέθων Αλεξανδρούπολης και του Ωδείου Κόψα Κομοτηνής υπό τη διεύθυνση του Θανάση Τρικούπη.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, του Δήμου Κομοτηνής και της Πολιτιστικής Κίνησης Νομού Ροδόπης. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Κομοτηνή.
 
Info
Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο Ωδείο Κόψα Κομοτηνής(τηλ.25310-34005), στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης νομού Ροδόπης(τηλ.25310-71171) και στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (τηλ. 6939348386)  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.