Συναυλια Κλασικης και Βυζαντινης Μουσικης στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Το Σάββατο 20 Απριλίου

Συναυλία Κλασικής και Βυζαντινής Μουσικής διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης- Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 και ώρα 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τη Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Μητροπόλεως Μαρώνειας & Κομοτηνής.
 
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν βυζαντινοί ύμνοι σε σύγχρονο μέλος από τη Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής. Επίσης, από  τη Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου «Φαέθων» Αλεξανδρούπολης, του Ωδείου «Κόψα» Κομοτηνής και του Ωδείου «Εύφωνον» Ξάνθης θα ερμηνευθούν βυζαντινοί ύμνοι εναρμονισμένοι κατά τα πρότυπα της δυτικής μουσικής από σημαντικούς Έλληνες μουσουργούς του 19ου και του 20ού αιώνα, όπως ο Άνθιμος Νικολαΐδης (Γανόχωρα Θράκης 1790 – Αθήνα 1865), ο Νικόλαος Αυγερινός (Ταϊγάνι Ρωσίας 1803 – 1889), ο Δημήτριος Λάλλας (Μεγάροβο 1844 – Μοναστήρι 1911) που υπήρξε ο μοναδικός Έλληνας μαθητής του Wagner και ο Αιμίλιος Ριάδης (Θεσσαλονίκη 1880 – 1935).
 
Κορυφαίο γεγονός αποτελεί η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του έργου Salve Regina του Ιταλού συνθέτη Antonio Caldara (1670-1736) για 4 μονωδούς, μικτή τετράφωνη χορωδία και ορχήστρα.
 
Συμμετέχουν ως σολίστ η Ριψιμέ Ντανιελιάν, η Παναγιώτα Παρούση, η Μαρία Ροροπούλου, η Ιωάννα Τσιλιμίγκα, ο Βαγγέλης Μάμμος και ο Φάνης Ρορόπουλος. Διευθύνει ο Δρ. Αθανάσιος Τρικούπης, μεταδιδάκτορας ερευνητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., ο οποίος επιμελείται το συνολικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται.
 
Info
Η Συναυλία Κλασικής και Βυζαντινής Μουσικής τελεί υπό τη στήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ).
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.