Στον «παγο» η οποια σκεψη για καλλιτεχνικο διευθυντη στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Απαγορευτικό προς το παρών το κόστος πρόσληψης για τα μεγέθη του τοπικού Θεάτρου, τόνισε ο πρόεδρος Νότης Χαραλαμπίδης

Αδύνατη για οικονομικούς λόγους είναι η πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, τουλάχιστον προς το παρόν, σύμφωνα με τον Πρόεδρό του κ. Νότη Χαραλαμπίδη, παρόλο που πρόθεσή της διοίκησης είναι να βρει τρόπο να ενισχύσει τα έσοδά του, και έτσι να κάνει βιώσιμη μια τέτοια πρόσληψη.

Αυτό τονίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απριλίου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, κατά την συζήτηση της προγραμματικής σύμβασης του ΔΗΠΕΘΕ με το Δήμο Κομοτηνής, την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Υπουργείο Πολιτισμού, που ανέρχεται σε 300.000 ευρώ για το 2023.

Το Υπουργείο χρηματοδοτεί το ΔΗΠΕΘΕ με 70.000 ευρώ, ο Δήμος Κομοτηνής με 200.000 ευρώ, και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για πρώτη φορά, με  το ποσό των 30.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Χαραλαμπίδης, για πρώτη φορά η Περιφέρεια ΑΜΘ θα ενισχύσει οικονομικά τα ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και Καβάλας, όπως γίνεται και σε άλλες Περιφέρειες, ενώ ήδη η συνεργασία τους είναι στενή, τόσο στην παραχώρηση του Μεγάρου για δωρεάν παραστάσεις από το ΔΗΠΕΘΕ ενώ και το προσωπικό του Θεάτρου στηρίζει παραστάσεις, όπως αυτές της Λυρικής, που έρχονται στο Μέγαρο.

Αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί, ενώ ελπίζουν πως το ποσό θα ενισχυθεί αργότερα, ενώ διεκδικούν και επιπλέον πόρους από το υπουργείο Πολιτισμού.

Ερωτηθείς για το θέμα της έλλειψης Καλλιτεχνικού Διευθυντή εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, ο κ. Χαραλαμπίδης τόνισε πως δεν είναι κατ’ αρχήν εναντίον, όμως το κόστος του, σε σχέση με τα έσοδα του ΔΗΠΕΘΕ, είναι κατά τον ίδιο απαγορευτικό. «Είμαστε προσανατολισμένοι στο να πάρουμε καλλιτεχνικό Διευθυντή, αλλά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να τονωθούν τα έσοδα, τουλάχιστον από το υπουργείο, αλλά θα το δούμε και με το Δήμαρχο» σημείωσε.

Υπενθύμισε πάντως πως το ΔΗΠΕΘΕ είναι μικρό, που απευθύνεται σε ένα απομειωμένο πληθυσμιακά χώρο, και γενικά το τελευταίο διάστημα προσπαθούν πέρα από τις παραγωγές τους, να φέρουν παραστάσεις από το κέντρο. Αν προσληφθεί καλλιτεχνικός διευθυντής, τόνισε, δεν θα μπορέσουν να γίνουν άλλες δράσεις, όμως δεσμεύτηκε πως θα τους απασχολήσει ξανά το ζήτημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.