«Στοχασμοι του Καζαντζακη σε μειζονα κλιμακα» απο τη Μικτη Χορωδια του Μορφωτικου Πολιτιστικου Συλλογου Ν. Περαμου

Σήμερα στο Φρούριο Καβάλας

Με αφορμή το γεγονός της συμπλήρωσης 60 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη και την κήρυξη επίσημα της χρονιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «έτος Νίκου Καζαντζάκη», η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Ν. Περάμου, τιμά τη μνήμη του παγκόσμια αναγνωρισμένου, πολυσυζητημένου συγγραφέα και διανοητή, και παρουσιάζει σήμερα στις 9.00 το βράδυ, στο Φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων, το αφιέρωμα με τίτλο «Στοχασμοί του Καζαντζάκη σε μείζονα κλίμακα».

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει σε σχετικό μήνυμα το Δ.Σ. του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Περάμου για τους λόγους που «γέννησαν» αυτή την παράσταση:

«Ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε στοχαστής και φιλόσοφος, Έλληνας- Κρητικός στην καταγωγή, ο οποίος όμως ανήκει σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να βρούνε την ουσία της ζωής, οπουδήποτε στον πλανήτη.

Για εμάς, είναι μια προσπάθεια να επικοινωνήσουμε τον λόγο του Νίκου Καζαντζάκη κι αυτό να γίνει αφορμή να αναπτυχθούν στο εσωτερικό του καθενός ερωτηματικά και αναθεωρήσεις αλλά και γαλήνη και προσμονή. Ένα κάλεσμα μέσα από την περιπλάνηση στη μαγεία της ποίησης, της μουσικής και του λόγου του, να ξαναγυρίσουμε στην παιδεία, την καλλιέργεια της ψυχής, στην ανάταση του πνεύματος. Απέναντι στην παγκοσμιοποιημένη ωμότητα, εμείς αντιτάσσουμε την οικουμενικότητα του λόγου του Καζαντζάκη, την μεταφυσική του αγωνία, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Αυτό κάνουμε… κάνουμε το χρέος μας».

Info

Είσοδος Ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.