Στο 14ο Πανελλαδικο Φεστιβαλ Ποντιακων Χορων θα δωσουν το παρων ποντιακα σωματεια της Περιφερειας

Θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα

Την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, στις 8 το απόγευμα, στα γραφεία του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Δράμα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπροσώπων και χοροδιδασκάλων των σωματείων της περιφέρειας. Η προγραμματισμένη συνάντηση είχε θέμα τον ορισμό των Συντονιστών Χοροδιδασκάλων, καθώς και τον σχεδιασμό που απαιτείται προκειμένου να προετοιμαστεί η περιφέρεια για το 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γρηγόρης Κεσαπίδης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του. Αρχικά τους ενημέρωσε, ότι ο τόπος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι η πόλη της Λάρισας, αλλά η ημερομηνία και οι χοροί θα ανακοινωθούν επίσημα από την Ομοσπονδία. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις, που έχουν τόσο τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου, όσο και των Συντονιστών Χοροδιδασκάλων, των Χοροδιδασκάλων και των Χορευτών των σωματείων, σχετικά με την προετοιμασία της περιφέρειας, για το Φεστιβάλ.
 

Αφού  συνεχάρη τους Συντονιστές Χοροδιδασκάλους για την επιμονή και υπομονή τους και τον άψογο συντονισμό των χορευτών,  ο οποίος επέφερε μια ακόμα πετυχημένη εμφάνιση της περιφέρειας στο προηγούμενο Φεστιβάλ, ανακοίνωσε την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Πο.Σ ΑΜΘ, να αναλάβουν τον συντονισμό τα πέντε μέλη που εκπροσωπούν την περιφέρεια στην Επιτροπή Χορού της Ομοσπονδίας, τονίζοντας την εμπιστοσύνη και την υπευθυνότητα που διαγράφεται στο πρόσωπο τους. Παίρνοντας την θετική απάντηση όλων και  δίνοντας την δυνατότητα και σε όσους χοροδιδασκάλους το επιθυμούν να συμμετάσχουν στον συντονισμό, η ομάδα των Συντονιστών Χοροδιδασκάλων διαμορφώθηκε ως εξής: Αμπρικίδου Δέσποινα, Διαμαντίδου Μαρία, Καλτσίδης Ματθαίος, Κατασίδης Μιχάλης, Κωστελίδης Αναστάσιος, Μιχαηλίδου Σαλώμη, Νικολάου Στέλιος, Πακαταρίδης Χρήστος, Τσουλφίδου Ματίνα.
 
Μετά από μια καρποφόρα συζήτηση, κατά την οποία διατυπώθηκαν προβληματισμοί και απόψεις με στόχο την αποφυγή δυσκολιών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, σε συνεννόηση με τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των σωματείων, όρισαν την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 στην Χρυσούπολή, μια συνάντηση με τους χοροδιδασκάλους των σωματείων της περιφέρειας, για να γίνει η παρουσίαση των χορών. Η ώρα και η ημερομηνία διεξαγωγής των προβών για κάθε νομό θα ανακοινωθεί εντός των ημερών από τον Σύνδεσμο.
 
Στην συνάντηση παρευρέθησαν τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Πο.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Βερβερίδης, Αθηνά Νακούση, Παντελής Παπαδόπουλος, οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι 33 Ποντιακών σωματείων από όλη την ΑΜΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.