Στο 10ο Πανελληνιο Ανταμωμα Ανατολικορωμυλιωτων  ο Πολιτιστικος Συλλογος Ανατολικορωμυλιωτων Κομοτηνης

Πραγματοποιήθηκε στη Φιλιππούπολη της Λάρισας το τριήμερο 7-9 Ιουλίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συμμετείχε στο 10ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών το τριήμερο 7,8 και 9  Ιουλίου. Φέτος, διεξήχθη στη Φιλιππούπολη της Λάρισας, μια περιοχή όπου ζει και δραστηριοποιείται πλήθος απογόνων προσφύγων της Ανατολικής Ρωμυλίας όπως και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, με τη συνδιοργάνωση της  Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ).

 Το Σάββατο 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση. Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, αντιπροσωπείες των Συλλόγων με τα λάβαρα τους  ξεκίνησαν από το Ναό, προς τη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης. Περισσότεροι από 800 χορευτές και 2000 μέλη των συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας, από τον Έβρο μέχρι την Αθήνα,  συγκεντρώθηκαν και χόρεψαν  όλοι μαζί,  ενθυμούμενοι τα πανηγύρια στην Αλησμόνητη Πατρίδα, την Ανατολική Ρωμυλία στη Βόρεια Θράκη, όπως τα μετέφεραν οι πρόγονοί τους.

Να θυμίσουμε ότι το 2017 το 7ο Πανελλήνιο αντάμωμα Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας είχε λάβει χώρα στην πόλη μας την Κομοτηνή με μεγάλη επιτυχία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.