Στις 8-9 Μαρτιου το φετινο KomOnParty

Πρόταση για δημιουργία συντονιστικής επιτροπής συλλόγων που θα βοηθήσει στην καλύτερη διοργάνωση και την επέκτασή του, αλλά και για επέκταση των εκδηλώσεων την Κυριακή

Ήδη από πέρυσι ομάδες εκδρομέων βρέθηκαν στην Κομοτηνή για να παρακολουθήσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Μπορεί το θέμα της χρηματοδότησης εκδηλώσεων να αποτελεί αγκάθι για το Δήμο Κομοτηνής μετά την κατάργηση της ΔΚΕΠΠΑΚ, όμως οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθούν, τουλάχιστον όσο αφορά την μεγάλη παρέλαση του Σαββάτου αλλά και την πιο παραδοσιακή αποκριά της Παρασκευής.

Το KomOnParty φέτος θα λάβει χώρα στις 8-9 Μαρτίου, με τους συλλόγους και το Δήμο να προετοιμάζονται για το καλύτερο, και η διοργάνωσή του συζητήθηκε στην συγκέντρωση των Συλλόγων που διοργάνωσε ο Δήμος Κομοτηνής την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, όπου, μιας και είναι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση χρονικά που θα γίνει στην πόλη μας, συζητήθηκαν και οργανωτικά θέματα, από τη διάρκεια των εκδηλώσεων, αλλά και την επέκτασή τους την Κυριακή.

Αυτό που είναι σχεδόν σίγουρο είναι πως την Τσικνοπέμπτη δεν θα επαναληφθούν οι εκδηλώσεις που γινόταν, λόγω της ακαμψίας του γραφειοκρατικού μηχανισμού, όμως οι εκδηλώσεις της Παρασκευής, με την παραδοσιακή αποκριά, και την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση το Σάββατο, θα προχωρήσουν κανονικά. Αυτό που προτάθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είναι να προστεθεί και μια εκδήλωση την Κυριακή, ίσως με την μεταφορά της παιδικής παρέλασης, που παραδοσιακά γίνεται το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς, ώστε να δημιουργηθεί ένα τριήμερο που θα προσελκύσει και επισκέπτες.

Παράλληλα συζητήθηκε και η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, για τον καλύτερο συντονισμό των συλλόγων που συμμετέχουν, ενώ φυσικά η εκδήλωση είναι όπως πάντα ανοιχτή σε όποιους συλλόγους ή ομάδες το επιθυμούν.

Στόχος να περάσουν όλοι καλά και να αναδειχθεί η πόλη

Απευθυνόμενος στα μέλη των Συλλόγων ο κ. Πάττας τόνισε πως το στοίχημά τους πάντα ήταν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή, να μαζευτούν παρέες ώστε να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο πάρτι, που κρατά μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα, ώστε να μπορέσουν να επισκεφτούν και τα καταστήματα της πόλης. Με την κατάργηση της ΔΚΕΠΠΑΚ δημιουργήθηκε ένα ζήτημα για την χρηματοδότηση, και ακόμα αναζητείται η ακριβής μέθοδος, όμως είναι σίγουροι πως θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τις δράσεις.

Μάλιστα τόνισε πως πέρυσι είχαν δύο ομάδες εκδρομέων από τη Θεσσαλονίκη, που ήρθαν για αυτό το διήμερο στην Κομοτηνή, όμως επειδή δεν υπήρχε κάτι στην πόλη την Κυριακή, έφυγαν αμέσως, για αυτό και πρότεινε να γίνει μια δράση και το πρωί της Κυριακής, ώστε οι επισκέπτες να έχουν ένα ολοκληρωμένο τριήμερο.

Αυτό που θέλουν είναι να γίνεται αυτή η δράση όλο και μεγαλύτερη, για αυτό και συμφώνησαν στη δημιουργία μιας συντονιστικής επιτροπής που θα αφορά την περίοδο των καρναβαλιών. «Οι αποκριές δεν είναι μόνο για τους συμμετέχοντες, είναι για όλη την πόλη, και είναι καλύτερο για όλη την πόλη να μεγαλώνουν» ανέφερε, και θα ήταν καλό να γίνει κτήμα της πόλης και των συλλόγων της αυτή η εκδήλωση.

Μία από τις ερωτήσεις που τέθηκαν είναι για το αν υπάρχουν σκέψεις για την προσθήκη αρμάτων στο καρναβάλι, με τον κ. Πάττα να τονίζει πως είναι πρακτικά δύσκολο, μιας και η διαδρομή δεν είναι περιφραγμένη και μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για ατύχημα. Ο Σύλλογος έχει δύο οχήματα, τα οποία περιφρουρεί, όμως είναι δύσκολο να προστεθούν επιπλέον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.