Στις 25 και 26 Σεπτεμβριου το Φεστιβαλ Ειρηνης Δημου Ιασμου

Να καταστεί ο Δήμος Ιάσμου ως ο τόπος και το κέντρο της ειρήνης θέλει ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν

Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της Ροδόπης να δώσουν το παρών στο 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, απεύθυνε ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου για το θέμα την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Οντέρ τόνισε πως επιθυμεί ο Ίασμος να γίνει η πρωτεύουσα της πολυπολιτισμικότητας των Βαλκανίων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή από τα Βαλκάνια και άλλες χώρες της Ευρώπης τις επόμενες χρονιές.

Ο Μαχάτμα Γκάντι είχε πει πως «δεν υπάρχει δρόμος για την ειρήνη, η ειρήνη είναι ο δρόμος», και αυτό αποτελεί το βασικό σύνθημα του φετινού φεστιβάλ, με τον Δήμαρχο να καλεί όλους να αγκαλιάσουν αυτή την ιδέα, για να καταστεί ο Δήμος Ιάσμου ως ο τόπος και το κέντρο της ειρήνης.

Ελπίδα του είναι πως θα επεκταθεί το φεστιβάλ, αφού κάνουν την αρχή, τα επόμενα χρόνια και σε εκδηλώσεις, αλλά και σε άλλους οικισμούς του Δήμου Ιάσμου.

Με συγκεκριμένα υγειονομικά μέτρα το Φεστιβάλ

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου, με την υποδοχή αντιπροσωπειών από τον Δήμο Γιλντιρίμ Προύσας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Οκτάι Γιλμάζ, και το Δήμο Σμόλιαν με επικεφαλής τον κ. Νικολάι Μελέμοφ, ενώ θα ακολουθήσουν μιας σειρά από δράσεις και συναυλίες.

Η είσοδος για τις δράσεις και τις συναυλίες θα είναι δωρεάν, θα τηρηθούν όμως όλα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό, που περιλαμβάνουν συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων, η πλατφόρμα για τα οποία θα ανοίξει από την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου και τηλεφωνικά.

Για ηλικίες από 12 και άνω, θα πρέπει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης, ή rapid test ενώ για παιδιά άνω των 4 πρέπει να έχει γίνει self test.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και την συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την ΠΕΔ ΑΜΘ, την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξη ΑΜΘ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

  • Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

15:00 Υποδοχή αυτοδιοικητικών αντιπροσωπειών στο Δημαρχείο Ιάσμου

18:00 Δράση Ενημέρωσης από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών & Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» – Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου

19:00 Εργαστήρι Μουσικής Διδασκαλίας – Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου

Συναυλίες – Δημοτικό Γήπεδο Ιάσμου

20:00 Χρήστος Χατζόπουλος και η παρέα του

21:00 Rodopi Ensemble

22:00 Balkananatolia

  • Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

10:00 Εργαστήρι Εικαστικών – Κτίριο Πολιτιστικού Συλλόγου Μέγα Πιστού

12:00 Ποδοσφαιρικός Αγώνας – Γήπεδο 5χ5 Ιάσμου

Συναυλίες – Δημοτικό Γήπεδο Ιάσμου

20:00 Darina Slavcheva Slavova

21:00 Γλυκερία & Dilek Koç

  • Είσοδος Ελεύθερη
  • Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 2534350100 και το www.iasmos.gr
  • Με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.