Στην εβδομαδα Κριτικης των Καννων η νεα ταινια της Κομοτηναιας Κωνσταντινας Κοτζαμανη

Το “Limbo” κάνει παγκόσμια πρεμιέρα και διεκδικεί τα βραβεία Leica Cine Discovery Prize και Canal+ Award.
 
Στην 55η Εβδομάδα Κριτικής των Καννών κάνει επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα η νέα ταινία μικρού μήκους της Κομοτηναίας σκηνοθέτη Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη , με τίτλο “Limbo”.
 
Συνεχίζοντας τη λαμπρή της πορεία στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, μετά την επιτυχημένη πορεία του «Washingtonia» που συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους ταινιών του Φεστιβάλ Βερολίνου, αλλά και το Yellow Fieber το οποίο συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους ταινιών του Φεστιβάλ Λοκάρνο, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη επιστρέφει με το “Limbo” το οποίο μάλιστα διαγωνίζεται ανάμεσα σε 10 συνολικά ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο για τα βραβεία Leica Cine Discovery Prize και Canal+ Award.
 
Η 55η Εβδομάδα Κριτικής των Καννών θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 20 Μαΐου και λόγω της συμπλήρωσης 55 χρόνων τα βραβεία θα απονείμει μια ξεχωριστή κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από 5 σημαντικούς σκηνοθέτες που ξεχώρισαν με την πρώτη ή δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία τους από το 2011 και μετά στην Εβδομάδα Κριτικής.
 
Η ταινία “Limbo”, κομμάτι των γυρισμάτων της οποίας πραγματοποιήθηκαν στο Μεσολόγγι, αφορά μια πολύ τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία που εκτυλίσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Εκεί μια παρέα 12 μικρών αγοριών περνούν τις μέρες τους ανέμελα, βουτώντας στα νερά της λιμνοθάλασσας, ψαρεύοντας και κολυμπώντας δίπλα στις γαΐτες. Το ενδιαφέρον τους μονοπωλούν οι φήμες για μια φάλαινα που έχει ξεβραστεί σε κάποια κοντινή ακτή. Τα παιδιά πιστεύουν ότι η φάλαινα είναι ακόμη ζωντανή. 

Οι συντελεστές της ταινίας

Felix Margenfeld, Αγγελος Ντάνος, Lucjano Cani, Χάρης Φούντας, Χρήστος Ψυχράμης, David Szymczak, Νίκος Κασσαβέτης, Θωμάς Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Παττακός, Νίκος Γουβέλης, Αγγελος Καλδάνης, Δημήτρης Ξηρός, Παναγιώτης Ραπούσης, Effi Rabsilber
 
Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη
Παραγωγoί: Μαρία Δρανδάκη, Ron Dyens
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας
Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Μουσική: Lawrence English
Σκηνικά: Δάφνη Καλογιάννη
Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα
Ηχος: Νίκος Έξαρχος, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Lionel Guenoun
Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου
Παραγωγή: Sacrebleu Productions, Homemade Films, CNC, France Tlvisions, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΕΡΤ, OTE TV, PROCIREP ANGOA

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.