«Σημειωματαρια Τεχνης» για τα παιδια της Κομοτηνης

Την μαγεία της τέχνης μέσα από την ζωή και το έργο της Φρίντα Κάλο γνώρισαν τα παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

 «Σημειωματάρια Τέχνης» δημιούργησαν τα παιδιά που βρέθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής το βράδυ της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου, στο Εργαστήριο Ζωγραφικής με θέμα τη ζωή και το έργο της Φρίντα Κάλο, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».

Τα παιδιά γνώρισαν τη μεγάλη καλλιτέχνιδα και εκφράστηκαν εικαστικά με τη δημιουργία προσωπογραφίας ακολουθώντας την τεχνική της, εκφράζοντας τις σκέψεις τους με πάθος μέσα από το παράδειγμά της.

Η δράση είναι ενταγμένη στον κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο «Σημειωματάρια Τέχνης» της  Εθνικής Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ο οποίος περιλαμβάνει δράσεις εμπνευσμένες από μια σύγχρονη βιβλιογραφία στον τομέα των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η δράση της Τετάρτης, που ήταν για παιδιά ηλικίας από 5-7 ετών, θα επαναληφθεί στις 28 Νοεμβρίου, ενώ στις 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών.

Ενδιαφέρον του Αθηνίωνα για τις δράσεις

Η συγκεκριμένη θεματική έρχεται να δέσει με την δράση του Συλλόγου Καλλιτεχνών, και ήταν χαρά τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Δημοτική Βιβλιοθήκη και την ΚΟΙΝΣΕΠ Κομοτηνής Εν Δράσει, στα εργαστήρια με θέμα την Φρίντα Κάλο, σημείωσε ο Πρόεδρός του Συλλόγου κ. Άρης Ασσαριωτάκης.

Τα μέλη του Συλλόγου έκαναν λοιπόν ενημέρωση στα παιδιά για το έργο, τη ζωή και την έμπνευση της Φρίντα Κάλο, ενώ στη συνέχεια, κλήθηκαν να ζωγραφίσουν, έκαναν ερωτήσεις και γενικότερα ασχολήθηκαν διαδραστικά με το θέμα και την καλλιτέχνιδα.

Η Φρίντα Κάλο επιλέχθηκε τόσο για την πολύ ενδιαφέρουσα ζωή της, αλλά και για τα χρώματα και το περιεχόμενο των έργων της, που είναι κατάλληλα για να αφομοιωθούν πιο εύκολα και να πλησιάσουν τα παιδιά τα εικαστικά.

Ελπίζει δε πως από την πείρα που θα αποκομίσουν από αυτό το εγχείρημα, θα μπορέσουν να υλοποιήσουν δράσεις και για ενήλικες.

Όσο για το μέλλον, σύντομα θα λάβει χώρα η έκθεση της ομάδας Fireart στο Μέγαρο Στάλιου, ενώ στη συνέχεια τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη τους έκθεση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.