Σια Αναγνωστοπουλου: «Ο Τσαικοφσκι και ο Ντοστογιεφσκι που απαγορευει η Μενδωνη τροφοδοτουν την πολεμικη μηχανη του Πουτιν;»

Είναι απολύτως τραγικό, αποκαρδιωτικό να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις

Για το γεγονός ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έδωσε οδηγίες ώστε να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς, μίλησε Στο Κόκκινο η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η οποία τόνισε πως μεταξύ άλλων ο πολιτισμός είναι το ακριβώς αντίθετο του πολέμου καθώς κρατάει ανοιχτή τη λεωφόρο και για τη λογική και για την ευαισθησία και για την ανθρωπιά.

Στη Ναταλί Χατζηαντωνίου η τομεάρχης τόνισε πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θέλει να επιβάλει το παράλογο της βαρβαρότητας και είναι απολύτως αποκαρδιωτικό ακριβώς αυτήν την περίοδο, που χρειαζόμαστε τον πολιτισμό, ώστε να μην επιτρέψει στο παράλογο της βαρβαρότητας τους να θριαμβεύσει, η επικεφαλής του Υπουργείου Πολιτισμού με τόση ευκολία να αποκλείει καλλιτεχνικούς οργανισμούς και καλλιτέχνες. Και αναρωτήθηκε ποιος δρόμος θα μείνει για την ειρήνη.

Είναι απολύτως τραγικό να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, σημείωσε η κ. Αναγνωστοπούλου, τη στιγμή που πολλοί Ρώσοι καλλιτέχνες έχουν ξεκάθαρα εναντιωθεί από την πρώτη στιγμή και στον Πούτιν και στον πόλεμο τον οποίο κάνει.

Η κ. Μενδώνη, όπως εξήγησε, συστρατεύεται εντελώς με την κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος, και παράλληλα θύμισε πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδες στη σημερινή ομιλία του δεν είπε μια φορά τη λέξη ειρήνη, αν και αυτό έπρεπε να το φωνάζει συνέχεια η χώρα μας.

«Δηλαδή ο ρωσικός πολιτισμός τροφοδοτεί την πολεμική μηχανή του Πούτιν;», «τι ακριβώς κάνει; Ο Τσαϊκόφσκι και ο Ντοστογιέφσκι είναι της εποχής του Πούτιν;» αναρωτήθηκε  η τομεάρχης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.