Σειρες που ερχονται τη νεα σεζον

tv’s... inspector

Η τηλεοπτική σεζόν 2020-2021 μπορεί να τελείωσε, όμως έχουν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίες για την επερχόμενη σεζόν του 2021-2022 και τα κανάλια ετοιμάζονται πυρετωδώς. Τα σκήπτρα στον χώρο της μυθοπλασίας φαίνεται ήδη από τώρα πως θα τα κρατήσει το Mega. Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις σειρές που πρόκειται να παρακολουθήσουμε τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

«ΚΟΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΙ»

Η σειρά «Κομάντα και Δράκοι» πρόκειται να κάνει πρεμιέρα το Φθινόπωρο στο Mega σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη  («Το νησί», «Η Λέξη που δεν λες») και η υπόθεσή της έχει ως εξής: ο δεκάχρονος Γιώργος, ένα χαρισματικό παιδί με ευαισθησίες, μετακομίζει με τον μπαμπά και τα αδέλφια του σε ένα χωριό στην Κρήτη αναζητώντας μία καινούργια αρχή μετά τον χαμό της μητέρας του. Εκεί όμως ο Γιώργος έρχεται αντιμέτωπος με παραφυσικές καταστάσεις, καθώς μεταφέρεται σε άλλες διαστάσεις μέσω αστρικών προβολών και γίνεται μάρτυρας γεγονότων που συμβαίνουν σε άλλους ανθρώπους, πράγματα που μοιράζεται με την παρέα όπου ανήκει, τα «Κομάντα», και μαζί προσπαθούν να απελευθερώσουν τον Ντόντο –ένα επίσης «ιδιαίτερο» παιδί– από τα δεσμά της συμμορίας των «Δράκων». Παράλληλα μάχονται με τη σκοτεινή δύναμη που σπέρνει τη διχόνοια στο χωριό κάθε εκατό χρόνια. Το καστ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Βασίλη Μπισμπίκη, Μαρίνα Καλογήρου, Αναστασία Τσιλιμπίου, Γιάννη Ζουγανέλη, Ελένη Φιλίνη, Στέλιο Μάινα, Λευτέρη Κακογιάννη κ.ά.

«ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»

Η νέα αστυνομική σειρά του Mega, που έρχεται επίσης το Φθινόπωρο, ακολουθεί έναν επιτυχημένο χημικό ο οποίος ζει στο εξωτερικό, ωσότου αναγκάζεται να επιστρέψει στη γενέτειρά του, το Μεσολόγγι, όταν πληροφορείται για τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του. Ο λόγος όμως που έφυγε εξαρχής ήταν το γεγονός πως κατηγορήθηκε για την εξαφάνιση της κοπέλας του, ένα μυστήριο που παραμένει ακόμη άλυτο. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Γιώργο Παπαγεωργίου, ενώ το καστ συμπληρώνεται από την πολύκροτη τηλεοπτική επιστροφή της Θέμιδας Μπαζάκα, την Ταμίλα Κουλίεβα, τον Γιάννη Νταλιάνη κ.ά.

«ΣΑΣΜΟΣ»

Η νέα δραματική σειρά του Alpha και της οποίας χρέος είναι να βγάλει τον τηλεοπτικό σταθμό από το σερί της αποτυχίας που βιώνει τα τελευταία χρόνια, και όχι άδικα, είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη. Η υπόθεση έχει ως εξής: «Στο επίκεντρο βρίσκονται δύο οικογένειες σε σύγκρουση. Σταματάκηδες και Βρουλάκηδες, σε χρόνο σημερινό και τόπο την Κρήτη. Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα ξυπνά σαν εφιάλτης. Η μνήμη των νεκρών ζητά εκδίκηση. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Και κάπου εκεί δύο νέοι, “μπουσουλώντας” στον έρωτα, δοκιμάζοντας την αγάπη, έρχονται αντιμέτωποι με τα συναισθήματά τους. Μπορεί ο έρωτας να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο “Σασμό”;». Πρωταγωνιστούν οι Ορφέας Αυγουστίδης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Μαρία Τζομπανάκη, Δημήτρης Λάλος, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Δανάη Παππά κ.ά.

«Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ»

Επιστρέφουμε και πάλι στο Mega, και μαζί μας και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με τη νέα του σειρά, για την οποία θα μπορούσε να επιλέξει και έναν καλύτερο τίτλο, αλλά τέλος πάντων. Πρόκειται για το story ενός δασκά­λου μουσικής που ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμέ­νου να στήσει, από την αρχή, ένα φεστι­βάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθο­γένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα απο­τελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μα­στίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει. Μιλάμε για μία εβδομαδιαία σειρά –καιρός ήταν– που πιθανότατα θα κάνει πρεμιέρα στο β΄ μισό της σεζόν και το budget της φημολογείται να ανέρχεται στις 300 χιλιάδες ευρώ το επεισόδιο. Το καστ της σειράς αποτελείται από τη Χάρις Αλεξίου, τη Μαρία Καβογιάννη, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Αντίνοο  Αλμπάνη, την Κλέλια Ανδριολάτου, τον ίδιο τον Παπακαλιάτη φυσικά κ.ά.

«ΒΑΡΔΙΑΝΟΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡΚΑ»

Η τηλεοπτική μεταφορά του αριστουργήματος του Παπαδιαμάντη έρχεται στην ΕΡΤ σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη με πρωταγωνίστρια τη Ρένια Λουιζίδου στον ρόλο της Σκεύως. Η σειρά τοποθετείται στο 1865, όπου η χολέρα έπληττε την Ευρώπη και ακολουθεί τη γριά Σκεύω, η οποία μεταμφιέζεται σε άνδρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (μολυσμένα καράβια) με σκοπό να σώσει τον γιο της. Τον γιο της Σκεύως, Σταύρο, υποδύεται ο Γιώργος Σαββίδης, την κοπέλα του, Ρηνιώ, υποδύεται η Τζένη Καζάκου, ενώ στον ρόλο του Μπάρμπα Νίκα θα δούμε τον Τάκη Βαμβακίδη. Στη σειρά θα δούμε επίσης τους Πέτρος Ξεκούκη, Μαρία Καβουκίδου, Παύλο Κουρτίδη κ.ά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.