«”σε γνωριζω απο την οψη» 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ»

Η ταινία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Την ταινία με τίτλο «“σε γνωρίζω από την όψη” 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!», μία ευφάνταστη αφήγηση των δύο αιώνων της νεότερης Ελλάδας, παρουσίασε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στους εορτασμούς των 200 ετών μετά την Ελληνική Επανάσταση.

Μέσα από αρχειακό υλικό από γκραβούρες, πίνακες, φωτογραφίες και πλάνα εποχής, αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα, ποιήματα, τραγούδια, κινηματογραφικά έργα και μαρτυρίες, προσεγγίζει το θέμα αναδεικνύοντας όχι μόνο στοιχεία της στρατιωτικής ή της πολιτικής ιστορίας μας, αλλά και στοιχεία από τις ενότητες των επιστημών, των τεχνών αλλά και της καθημερινής ζωής.

Στην ουσία, επιχειρεί να δείξει πώς από το «γι αυτά πολεμήσαμε» του στρατηγού Μακρυγιάννη, μέσα από επιτυχίες, δυσκολίες και πισωγυρίσματα, καταλήξαμε σε αυτό που είμαστε σήμερα: ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κράτος.

Η ταινία θα διατεθεί στις Ελληνικές πρεσβείες, σε Δήμους, στα τμήματα ελληνικών σπουδών πανεπιστημίων του εξωτερικού, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν στις εκδηλώσεις τους, ενώ προσφέρθηκε και στο υπουργείο Παιδείας, για να χρησιμοποιηθεί από τα σχολεία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία ΕΔΩ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.