«Σαρτες και καμηλες»:  Εθιμα, παιχνιδισματα, της φυσης τα ξυπνηματα… μεσα απο τα ματια των παιδιων

Παιδική δράση πολιτισμού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής

Στις 23/12/2024, ημέρα Δευτέρα και η ώρα 6.00 μμ στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής υπόσχεται να ταξιδέψει τα παιδιά της πόλης μας σε άλλες εποχές, μέσα από τις Σάρτες, τις Καμήλες και τους Ντιβιτζήδες.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα από τα πιο γνωστά έθιμα του δωδεκαημέρου, το έθιμο της Καμήλας και του Ντιβιτζή, που είναι το πλέον αγαπημένο στην κοινωνική ζωή των Μοναστηριωτών προσφύγων.

Θα ακούσουν τις Σάρτες να τραγουδούν και θα χορέψουν στον κύκλο μαζί με τις Καμήλες και τον Ντιβιτζή, που έχουν κατασκευαστεί από το δάσκαλο του συλλόγου ειδικά για παιδιά.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να φορέσουν το ομοίωμα της καμήλας και να παίξουν μαζί της. Η καμήλα είναι φορτωμένη με κουδούνια και στολισμένη με γιρλάντες και παίζει με τον Ντιβιτζή, ενώ όλοι θα τραγουδήσουν Καλές Καμήλες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.