«Σ’ αγαπω μεχρι το ουρανιο τοξο»

Βιωματική παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Αναστασίας Χαρμανίδου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Ένα παιδικό βιβλίο για την ατελείωτη αγάπη της μητέρας, το «Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο», της εκπαιδευτικού Αναστασίας Χαρμανίδου, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Απριλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στο πλαίσιο της εβδομάδας παιδικού βιβλίου που διοργανώνει στο χώρο της.

Αυτό είναι το πρώτο συγγραφικό πόνημα της κ. Χαρμανίδου, που παρουσίασε στην Κομοτηνή, όπου και διδάσκει, με το βιβλίο να πραγματεύεται την αγάπη της μητέρας, με αυτή να προσπαθεί να εξηγήσει στο παιδί πόσο μεγάλη είναι η αγάπη της, καταλήγοντας ότι έχει αρχή, αλλά δεν έχει τέλος.

Η ιδέα για το βιβλίο προέκυψε όταν έλεγε η ίδια στα παιδιά της ότι τα αγαπά μέχρι το ουράνιο τόξο, ένα φαινόμενο το οποίο βλέπουμε μεν, αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε.

«Την αρχή την ξέρουμε, είμαστε εμείς, και μέχρι να φτάσουμε στο Ουράνιο τόξο, η αγάπη είναι άπειρη» ανέφερε. Για αυτό και έγραψε το βιβλίο, το οποίο παρουσίασε βιωματικά στα παιδιά που βρέθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης.

Σε αυτό προσέθεσαν και άλλους ρόλους, να βρουν τα δικά τους ζωάκια που συναντά ο πρωταγωνιστής του, ο Φίλιππος, έχουν φύλλα εργασίας που θα επιλέξει κάθε παιδί ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, και τελικά θα παίξουν ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού χωρισμένοι σε ομάδες, ψάχνοντας το Ουράνιο τόξο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.