Ρεσιταλ για βιολι και κιθαρα με τους Γιαννη Κεραμιδη και Κωστα Χιζαρη

Το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει ρεσιτάλ για βιολί και κιθάρα με τον βιολονίστα Γιάννη Κεραμίδη και τον κιθαρίστα Κώστα Χίζαρη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 8.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη). Θα ερμηνευθούν έργα των Granados, de Falla, Albeniz και Sarasate.
 
Ο Ιωάννης Κεραμίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1979. Σπούδασε στην Ανώτατη Κρατική Μουσική Σχολή του Τρόσσινγκεν Γερμανίας ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο σολιστικό και μουσικοπαιδαγωγικό τμήμα καθώς και στο ειδικό μεταπτυχιακό τμήμα της Μουσικής Δωματίου.

To 2005 ίδρυσε το κουαρτέτο εγχόρδων Streicher Quartet Astris, με το οποίο έδωσε συναυλίες σε πολλές πόλεις της Γερμανίας ερμηνεύοντας έργα κυρίως της κλασικής εποχής. Την ίδια περίοδο εμφανίστηκε ως σολίστ και ως μέλος ensemble μουσικής σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Σκωτία και Ελλάδα.
 
Ο Κων/νος Χίζαρης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1974. Στην ηλικία των 16 χρόνων πήρε το Δίπλωμα Σολίστ στην κλασική κιθάρα με Άριστα Παμψηφεί με καθηγητές τους Χάρη Συμεωνίδη και Βασίλη Βέτσο. Διακρίθηκε 10 φορές σε ισάριθμους διαγωνισμούς κλασσικής κιθάρας, αποσπώντας το Α΄ βραβείο 4 φορές.
 
Το 1999 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (Μουσικολογία και Μουσική Παιδαγωγική). Το 2012 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές στη Σύνθεση στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., ενώ το 2015 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο με άριστα στις επιστήμες της αγωγής με κατεύθυνση την Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου.
 
Ως συνθέτης έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, όπως στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης της Citta di Udine (Ιταλία 2007, Α΄ Βραβείο). Έργα του έχουν παιχτεί σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ αυτά που έχουν εκδοθεί περιλαμβάνουν το “Tarantos” για σόλο κιθάρα από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στα “ Έργα Ελλήνων Συνθετών του Εικοστού Αιώνα ” και το “Quatre Pieces Breves” για κουαρτέτο εγχόρδων από την Ένωση Φίλων της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής. Το έργο του “Guitariana” για σόλο κιθάρα εκδόθηκε το 2008 για όλο τον κόσμο από τις εκδόσεις WICKY-MUSIC (Μιλάνο – Ιταλία). Τέλος, το βιβλίο του «Ο Leo Brouwer και η μουσική της Κούβας» έχει εκδοθεί από τις «Εκδόσεις Σύγχρονη Μουσική» (Αθήνα). 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.