Ραντεβου με την παραδοση δινει ο Συλλογος «Θρακων» το Σαββατο

Στον καθιερωμένο ετήσιο χορό του που θα λάβει χώρα στη μουσική σκηνή «Αστραία»

Ραδιοφωνική πρόσκληση για τον ετήσιο χορό του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου «Θρακών»  προς το σύνολο των συμπολιτών μας απηύθυνε δια μέσου της συχνότητας του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του κ. Χρήστος Τζερνικούδης.
 
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» ο κ. Τζερνικούδης, υποσχέθηκε προς το σύνολο των ακροατών αλλά και των αναγνωστών του «ΠτΘ» μία βραδιά αφιερωμένη στη θρακιώτικη παράδοση, στον ετήσιο χορό του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 στην Μουσική Σκηνή «Αστραία». Με ζωντανή ορχήστρα επικεφαλής της οποίας είναι οι κ.κ. Αργύρης Παπαναστασίου και Νίκος Ζαπάρτας, οι οποίοι πέραν από αναγνωρίσιμοι και καταξιωμένοι στον χώρο τους μουσικοί, αποτελούν και μέλη του Συλλόγου.
 
Ο κ. Τζερνικούδης τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι την ίδια μέρα, λόγω του περιορισμένου χρόνου που έχουν μπροστά τους οι τοπικοί Σύλλογοι για την πραγματοποίηση αντίστοιχων εκδηλώσεων -είναι προγραμματισμένοι άλλοι τέσσερις χοροί-, λόγω του Πάσχα, ήδη το ενδιαφέρον των μελών αλλά και των φίλων του  Συλλόγου «Θρακών» είναι ένθερμο, γεγονός που προμηνύει μία πολύ όμορφη και ζωντανή βραδιά.
 
Μία βραδιά η οποία όπως τόνισε «πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεφύγουμε από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, αποτελεί και μία πολύ καλή ευκαιρία να συναντηθούμε με μέλη και φίλους του Συλλόγου σε ένα σημαίνων για την περιοχή μας γεγονός και να αφήσουμε και με αυτόν τον τρόπο το αποτύπωμά μας στη διατήρηση της παράδοσης της Θράκης».
 

18 χορευτικά τμήματα αριθμεί φέτος ο Σύλλογος
 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και η δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο και συγκεκριμένα στα 18 χορευτικά τμήματα που λειτουργούν σήμερα και τα οποία αποτελούνται από παραπάνω από 160 μικρούς αλλά και μεγάλους χορευτές, σε σύνολο 480 συνολικά μελών του Συλλόγου.
 
Ο κ. Τζερνικούδης αναφερόμενος ιδιαίτερα στα παιδικά τμήματα αλλά και στην ενεργή παρουσία νέων στις δραστηριότητες του Συλλόγου τόνισε πως « είναι ιδιαίτερη η χαρά μας να παρουσιάζονται τα παιδιά, πρώτον για να δείξουμε και τη δουλειά που κάνουμε αλλά και για να ευχαριστήσουμε κατά μία έννοια και τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον του  Συλλόγου, όπως αντίστοιχα και όλα τα παιδιά που είτε συμμετέχουν σε συλλόγους είτε όχι. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τους μεταλαμπαδεύσουμε τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, αλλά και γενικότερα της Ελλάδας».
 
«Είναι πολύ παρήγορο ότι τα μικρά παιδιά ασχολούνται με την παράδοση» συνέχισε ο ίδιος για να επισημάνει πως «σε σχέση με παλαιότερα που μικροί αλλά και μεγάλοι “σνόμπαραν” την παράδοση σήμερα βλέπουμε μια μεταστροφή, που ξεκινάει μάλιστα από τα μικρά παιδιά που θα συνεχίσουν την παράδοση την οποία εμείς τους προσφέρουμε».
 
Να σημειωθεί ότι πέραν του καθιερωμένου ετήσιου χορού του, ο Φεβρουάριος είναι ένας δραστήριος για τον Σύλλογο μήνα, καθώς όπως εξήγησε ο κ. Τζερνικούδης θα δώσει το «παρών» στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η ΔΚΕΠΠΑΚ, με τον προγραμματισμό να «τρέχει» και για το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.