Ραντεβου δινει σημερα ο Πολιτιστικος Χορευτικος Συλλογος Θρακων Κομοτηνης για το «Σεργιανι στην παραδοση»

Χρήστος Τζερνικούδης «Το καθιερωμένο μας ετήσιο ραντεβού που αποτελεί μια προσπάθεια μας να διατηρήσουμε ζωντανή την παράδοση του Συλλόγου μας και να την κάνουμε γνωστή στο ευρύ κοινό»

«Σεργιάνι στην παράδοση» είναι ο τίτλος της φετινή παράστασης του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20.30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής.
 
Πρόκειται για το καθιερωμένο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού του Συλλόγου που σηματοδοτεί και την λήξη των μαθημάτων στα παιδικά, εφηβικά και στα τμήματα παραστάσεων παραδοσιακών χορών του Συλλόγου, που παρουσιάζουν την δουλειά τους πλαισιωμένοι από επαγγελματίες μουσικούς.
 
Φέτος μάλιστα η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ-ΠΕ Ροδόπης, γεγονός για το οποίο εξέφρασε την ικανοποίηση του μιλώντας στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Χρήστος Τζερνικούδης.
 
Όπως τόνισε ο ίδιος στην ετήσια αυτή παράσταση συνηθίζεται να παρουσιάζονται τα χορευτικά τμήματα αλλά να τιμούνται άνθρωποι, οι οποίοι ανέδειξαν την παράδοση της Θράκης και αποτελεί «μια προσπάθεια που κάνουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την παράδοση του Συλλόγου μας και να την κάνουμε γνωστή στο ευρύ κοινό».
 
Στην φετινή εκδήλωση θα συμμετέχουν δέκα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου με 220 συνολικά χορευτές και σαν θέμα θα έχει την μουσικοχορευτική και ενδυματολογική παράδοση της Θράκης και της Σαμοθράκης, αλλά και ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από την παράδοση της Μακεδονίας.
 
Τους χορευτές του Συλλόγου όπως τόνισε ο κ. Τζερνικούδης θα συνοδεύουν επτά δεξιοτέχνες της παραδοσιακής μουσικής και φίλοι του Συλλόγου, ενώ απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής σε όλους του Κομοτηναίους και όχι μόνο, που «πάντα στηρίζουν τις εκδηλώσεις μας».
 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρακών, έκανε λόγω για ένα πολύ γεμάτο για τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου καλοκαίρι, καθώς θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις εντός και εκτός του νομού, χαρακτηριστικό παράδειγμα των οποίων αποτελεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Ναυπλίου για το οποίο θα αναχωρήσει αντιπροσωπευτική ομάδα του Συλλόγου την επόμενη εβδομάδα αλλά και το παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη και επίσης θα συμμετέχουν οι μικροί χορευτές του Συλλόγου.
 
«Το καλοκαίρι μας είναι γεμάτο» επεσήμανε ο ίδιος και κατέληξε «ενδιάμεσα ωστόσο θα βρούμε τον χρόνο να ξεκουραστούμε για να ξεκινήσουμε την νέα ακαδημαϊκή χρονιά δυναμικά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.