Πρωτο Βραβειο στους λογοτεχνες π. Γεωργιο Διαμαντοπουλο και Ανδρομαχη Διαμαντοπουλου

Από τον ΕΠΟΚ για το βιβλίο τους «Πόλη και πάλι Πόλη»

Με Πρώτο Βραβείο βράβευσε τους Λογοτέχνες Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Διαμαντόπουλο και την κόρη του κ. Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου για το βιβλίο τους, «Πόλη και πάλι Πόλη» των εκδόσεων Μαλλιάρη  ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας (ΕΠΟΚ) σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στα πλαίσια του 7ου Παγκοσμίου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού.
 
 Το βιβλίο τους, χαρακτηρίστηκε ως  «Βιβλίο της χρονιάς 2017» και τους απονεμήθηκε Πρώτο Βραβείο  για τα αισιόδοξα διαχρονικά ιστορικά μυνήματά του  όσο και για την γλαφυρή εκφραστική ικανότητα των συγγραφέων, καθώς και για την εξαιρετικα επιμελημένη εμφάνιση του βιβλίου. Το βραβείο παρέδωσε στην κατάμεστη απο κόσμο αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών ο πρόεδρος του Ελληνικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος Δρ. Ηρακλής Ζαχαριάδης, στην ποιήτρια από την Θάσο Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, η οποια το παρέλαβε και εκ μέρους του πατέρα της,  και ευχαριστώντας το αφιέρωσε στην θετή της πατρίδα την Θάσο, στην γεννέτηρα του πατέρα της Νίσυρο, αλλά και σε όλο τον δοκιμαζόμενο Ελληνισμό.
 
 Την εκδήλωση χαιρέτισε με μήνυμα ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Ηρακλείου, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ποιητές απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ την εκδήλωση η οποία κράτησε 4 ολόκληρες ώρες πλαισίωσαν μουσικά δυο χορωδίες, ενώνοντας αριστοτεχνικά την μουσική με τον Λόγο. 

Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου «Ο Πολιτισμός είναι ό,τι μας έχει απομείνει όταν όλα έχουν χαθεί» 

«Ένα βιβλίο ήταν η αφορμή να μας φέρει κοντά το “Πόλη και πάλι Πόλη την δε γενεάν αυτής τίς διηγήσεται; του πατέρα μου Πρωτοπρεσβύτερου Γεώργιου Ι. Διαμαντόπουλου του οποίου τα λόγια του τα κουβαλώ, πάντα σαν φυλαχτό επάνω μου» σημείωσε κατά την ευχαριστήρια ομιλία της η κ. Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου για να υπογραμμίσει πως «είναι πολύ συγκινητικό πόση δύναμη έιχε ο Λόγος μας κι άγγιξε τις  καρδιές σας».
 

«Μέσα στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που διανύουμε» συνέχισε η ίδια «εγώ θα ευχηθώ σε όλους σας καλή συνέχεια, γιατί η δυνατότητα να επιθυμείς αλλά και να παράγεις πολιτισμό είναι στις μέρες μας αντίσταση!».
 
«Ο Πολιτισμός είναι ό,τι μας έχει απομείνει όταν όλα έχουν χαθεί. Είναι όλα όσα κατοικούν μέσα μας. Όλα αυτά που με τίποτα δεν μπορούν να μας κλέψουν. Δεν μπορούν να μας τα αφαιρέσουν» εξήγησε η κ. Διαμαντοπούλου στη συνέχεια για να επισημάνει πως «σήμερα μικροί-μεγάλοι νιώθουμε οργή και κούραση. Ζούμε σε μια εποχή αφθονίας με ψυχές νηστικές, άδειες σαν μπακιρένια κουτιά, που αν ρίξεις μέσα ένα κέρμα θα ακουστεί ο ήχος να γυρίζει πίσω. Ζούμε μια ζωή δίχως αυτοκριτική, έναν ευδαιμονισμό που μονάχα ευτυχισμένους δεν μας κάνει».
 
«Οι συγγραφείς, οι ποιητές, οι δημιουργοί, συχνά ακροβατούμε στα όρια μιας πνευματικής αλαζονείας, ενώ δείχνουμε να μην πιστεύουμε στη Δύναμή μας, στη Δύναμη του Λόγου. Ποιανού Λόγου, όμως;  Του Λόγου του Αληθινού! Εν Αρχή ην ο Λόγος και ο Λόγος ην προς τον Θεόν και Θεός ην ο Λόγος. Ο κόσμος αυτός δεν θα αλλάξει ποτέ απ’ τα κόμματα. Από εμάς θα αλλάξει, τους δημιουργούς. Με τη γραφή θα τον αλλάξουμε τον κόσμο, αρκεί να είναι γραφή από καρδιάς και όχι απλού ρεμβασμού ή εντυπωσιασμού. Πρέπει εμείς οι συγγραφείς να ξαναπιστέψουμε στις δυνάμεις μας, να αξιωθούμε να δούμε νέους ορίζοντες, να φέρουμε ένα καινούριο αύριο και ιδίως να ενωθούμε» υπογράμμισε η ίδια κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.