Πρεμιερα των Jazz Σαββατοβραδων στο «Μαρμελαδα»

Το προσεχές Σάββατο με τους Socratis Votskos Quartet

Πρεμιέρα κάνουν αυτό το Σάββατο, 2 Οκτωβρίου τα jazz live concerts stars στο «Μαρμελάδα» Wine Bar με το κουαρτέτο του Σωκράτη Βότσκο.

Οι ζωντανές μουσικές βραδιές του «Μαρμελάδα» επιστρέφουν και θα συνεχιστούν με το πρόγραμμα του Οκτωβρίου να περιλαμβάνει γνωστά ονόματα της εγχώριας, και μη, jazz μουσικής σκηνής.

Η αρχή γίνεται με το κουαρτέτο του Σωκράτη Βότσκο, που μετρά τέσσερα χρόνια ζωής και δημιουργήθηκε με αφορμή συνθετικό υλικό εμπνευσμένο από τον ήχο του Esbjorn Svensson trio, τη μουσική των John Coltrane, Wayne Shorter καθώς και των πρώιμων καταβολών της jazz στη blues μουσική, διαμορφωμένο από την προσωπική έκφραση και την ιδιοσυγκρασία των μελών του συνόλου.

Το πρόγραμμα της εμφάνισης τους αποτελείται από πρωτότυπες συνθέσεις του νέου δίσκου τους.

Οι Socratis Votskos Quartet έχουν εμφανιστεί στο Φεστιβάλ ΚΟΘ Underground 2017 (Θεσσαλονίκη), Take five – Κιλκίς, Sakotura jazz festival 2018 (Χόρτο Πηλίου), Prilep jazz Weekend 2018 (Skopje) και στο Odessa jazz festival 2018 (Ukraine) όπου και εισέπραξαν ενθουσιώδεις κριτικές.

Η κυκλοφορία του δίσκου με το όνομα: “Sketching the unknown”, έγινε το Νοέμβρη του 2019 ενώ τη κυκλοφορία του single τους που είχε προηγηθεί (και πάλι σε βινύλιο με τη Jazzman Records) ακολούθησαν κριτικές σε περιοδικά όπως το  The Wire (τεύχος Σεπτεμβρίου 2019).

Επιλέχθηκαν να εμφανιστούν στο τζαζ φεστιβάλ της Τεχνόπολης 2021 (εξ αναβολής από το 2020) ως η μουσική εκπροσώπηση της Ελλάδας (μαζί με μία ακόμη ελληνική συμμετοχή) ανάμεσα σε διεθνείς συμμετοχές, καθώς και στο Άγλαν jazz φεστιβάλ στη Λευκωσία  της Κύπρου  (Ιούλιος 2021) ως η μοναδική συμμετοχή  από Ελλάδα, ενώ το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους εμφανίστηκαν  στο Tirana jazz festival (2021), καλεσμένοι της ελληνικής πρεσβείας εκεί. Επερχόμενη εμφάνιση τους είναι στο Jazz in Progress 2022 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.