«Πρεμιερα» κανει η νεοσυστατη Κινηματογραφικη Λεσχη Κομοτηνης

Αυτή την Κυριακή στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης ν.Ροδόπης, με την προβολή της ταινίας «Η νεαρή Σόφι μπέλ»

Επίσημη «πρεμιέρα» κάνει αυτή την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, η Κινηματογραφική Λέσχη Κομοτηνής, με την προβολή της ταινίας «Η νεαρή Σόφι μπέλ» στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης ν.Ροδόπης.
 
Επίσημη πρώτη, καθώς η Λέσχη λειτουργούσε ατύπως εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, ωστόσο πλέον έχοντας ολοκληρώσει και όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, απέκτησε την νομική της προσωπικότητα,  έχοντας μάλιστα ενταχθεί και στην Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος (ΟΚΛΕ).
 
Στόχος της νεοσύστατης Κινηματογραφικής Λέσχης Κομοτηνής, η οποία θα συνεχίσει την λειτουργία της στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Πολιτιστικής Κίνησης ν.Ροδόπης, η προαγωγή του πολιτισμού και της κινηματογραφικής τέχνης ειδικότερα, μέσα από την ανάπτυξη πολύπλευρων δραστηριοτήτων, οι οποίες δεν θα περιορίζονται μόνο στην προβολή ταινιών.
 
Ωστόσο το πρώτο βήμα σύμφωνα και με τις δηλώσεις της υπεύθυνης της Λέσχης κ. Σμαράγδας Λεοντή, γίνεται με την καθιέρωση εβδομαδιαίων προβολών παγκόσμιου και ευρωπαϊκού κινηματογράφου, οι οποίες στο μέλλον θα διανθιστούν με αφιερώματα στον γαλλικό, γερμανικό, σκανδιναβικό κ.ο.κ. κινηματογράφο σε συνεργασία με τις αντίστοιχες πρεσβείες ανά την Ελλάδα.
 
Όπως έκανε μάλιστα γνωστό η κ. Λεοντή ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για την φιλοξενία και την προβολή των βραβευμένων ταινιών του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου ταυτόχρονα σε 11 νησιά του Αιγαίου.
 
Στόχος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κομοτηνής τόσο στο άμεσο όσο και στο απώτερο μέλλον είναι να αναπτύξει τις δραστηριότητες της, στόχος στον οποίο όπως έκανε γνωστό η κ. Λεοντή θα ζητηθεί η βοήθεια και των τοπικών αρχών, όπως για παράδειγμα στην παραχώρηση ενός χώρου στον οποίο θα μπορούν να αναρτώνται οι αφίσες και πληροφορίες σχετικά με την εβδομαδιαία προβολή, για την ενημέρωση του κόσμου.

Αφιέρωμα στον Σουηδικό Κινηματογράφο

 

Η αρχή γίνεται με την προβολή της ταινίας «Η νεαρή Σόφι μπέλ», μία σουηδική παραγωγή του 2015, η οποία θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης και η είσοδος θα είναι δωρεάν.
 
Λίγα λόγια για την ταινία:

Μετά το λύκειο αρχίζει η συναρπαστική ζωή! Αυτό πιστεύουν οι καλύτερες φίλες Σοφί και Άλις. Τι κρύβεται όμως στον “πραγματικό” κόσμο; Ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο Βερολίνο θα φέρει ανατροπές που δεν έχουν βιώσει οι δύο φίλες στα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια. Η εξαφάνιση τηςΆλις κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δίνει νέα τροπή στις εξελίξεις. 
 
Η ταινία σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας επίπονης διαδρομής ενηλικίωσης. 
 
Σκηνοθέτης : Amanda Adolfsson
Συγγραφέας – Σεναριογράφος: Amanda Adolfsson, Josefin Johansson
Παραγωγός: Jakob Abrahamsson
Ηθοποιοί: Felice Jankell, Hedda Stiernstedt
Μουσική : Johan Berthling, Andreas Söderström

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.