«Πρασινα Χαμογελα»: Βιβλιοπαρουσιαση και εκπαιδευτικη δραση για την οικολογικη ευαισθητοποιηση των παιδιων

5 και 6 Ιουνίου στην Ξάνθη

«Όταν τρεις φίλοι συναντούν ένα δάσος, τότε αλλάζουν οι καρδιές και πρασινίζουν τα χαμόγελα». Με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου «Πράσινα Χαμόγελα» του Νίκου Κοσμίδη, το οποίο εκδόθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE FoResMit: LIFΕ14 CCM/ΙΤ/000905, η Διεύθυνση Δασών Ξάνθης, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού ΑΜΟ και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, διοργανώνουν βιβλιοπαρουσίαση και εκπαιδευτική δράση για την οικολογική ευαισθητοποίηση των μαθητών της δημοτικής εκπαίδευσης.

Τα παιδιά θα μάθουν την αξία του περιαστικού δάσους της πόλης και θα γνωρίσουν τις προκλήσεις που η κλιματική αλλαγή επιφυλάσσει για το μέλλον των παιδιών όλου του κόσμου. Επίσης, θα προσεγγίσουν, για πρώτη φορά ίσως, την έννοια της κλιματικής δικαιοσύνης μέσα από τη συμμετοχή τους σε παιχνίδι ρόλων, την παρουσίαση σχετικού οπτικοακουστικού υλικού και τη συζήτηση με τον συγγραφέα. Στο τέλος της εκδήλωσης, όλα τα παιδιά θα παραλάβουν δωρεάν ένα αντίτυπο του βιβλίου.

Εκ μέρους της Διεύθυνση Δασών Ξάνθης και των συν διοργανωτών, προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι εκπαιδευτικοί και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, να δηλώσουν τη συμμετοχή των σχολείων τους στο τηλ. 2541066010, στην κ. Μαίρη Τριανταφυλλίδου, Δασολόγο της Διεύθυνσης Δασών Ξάνθης. Επίσης, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τοπρόγραμμα της δράσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον συγγραφέα, κ. Νίκο Κοσμίδη, στο τηλ. 6996559216.

Η εκπαιδευτική δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου (10:00-11:30), και την Πέμπτη 6 Ιουνίου (10:00-11:30) στον φιλόξενο χώρο της Καπναποθήκης «Π» και στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπνεργατών 9).

Να σημειωθεί, επίσης, πως προγραμματίζεται ανοιχτή βιβλιοπαρουσίαση για το φιλαναγνωστικό κοινό της πόλης μας και δωρεάν διανομή του βιβλίου, την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 19:00, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «οικία Μάνου Χατζιδάκι». 

Ο Νίκος Κοσμίδης 

Ο Νίκος Κοσμίδης γεννήθηκε στα Γρεβενά το 1984. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες, Ευρωπαϊκό Πολιτισμόκαι συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Ορθόδοξη Θεολογία. ‘Έχει ασχοληθεί σε διεθνές επίπεδο με τους τομείς της οικοδικαιοσύνης και της κλιματικής αλλαγής, καθώς και με τον διαχρηστιανικό, διαπολιτισμικό και διαθρησκειακό διάλογο. Είναι γραμματέας και εκπρόσωπος στη Θράκη του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών (CΕΜΕS), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καθώς και μέλος του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.