Πολος ελξης η Εκθεση Θρακιωτικης Πολιτιστικης Κληρονομιας και Λαογραφιας στη Γρατινη

Αρκετά σχολεία επισκέφτηκαν την έκθεση την προηγούμενη χρονιά ενώ «Ο Γρατίνος» συνεχίζει να συγκεντρώνει εκθέματα

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος  Γρατινής «Ο Γρατίνος» πραγματοποίησε τα εγκαίνια της Έκθεσης Θρακιώτικης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Λαογραφίας, η οποία στεγάζεται σε αίθουσα του παλιού Δημοτικού Σχολείου του οικισμού.

Η έκθεση, που βασίζεται στη συλλογή της Κατίνας Ιωάννου, της οποίας και το όνομα φέρει, έχει επεκταθεί με δωρεές από κατοίκους του οικισμού, με την προοπτική να προστεθούν ακόμα περισσότερα εκθέματα, αρκετά για να στηθεί ακόμα μια αίθουσα, και να μετεξελιχθεί η συλλογή σε μια κιβωτό ιστορίας ενός εκ των λίγων μη προσφυγικών οικισμών στην Ροδόπη.

Η έκθεση λειτουργεί με ραντεβού, με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Δούκα να τονίζει πως όλο το χρόνο υπήρξε ανταπόκριση, με αρκετά σχολεία να επισκέπτονται τη Γρατινή για να δουν την έκθεση.

Έχουν στείλει προσκλήσεις σε όλα τα σχολεία, τόνισε, και είναι ανοιχτοί να έρθουν τα παιδιά να δουν όποτε θέλουν την Έκθεση, κατόπιν συνεννόησης με τα μέλη του Συλλόγου, ανέφερε.

Όσο για την επέκταση της Συλλογής, ήδη υπήρξε ανταταπόκριση, με κάποιους συγχωριανούς τους να έχουν ήδη προσφέρει διάφορα είδη που μπορούν να εκτεθούν, ενώ άλλοι σχεδιάζουν να δώσουν πράγματα που έχουν στο σπίτι τους και αποτελούν κομμάτι της λαϊκής ιστορίας της Γρατινής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.