Πλωρη για Αμερικη βαζουν οι “D8ters” της “Let’s Dance”

Την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hip Hop εξασφάλισαν οι Κομοτηναίες χορεύτριες στην πρώτη τους συμμετοχή στο “Hip Hop International”

Το εισιτήριο για την Αμερική και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hip Hop που θα λάβει χώρα στην Αριζόνα τον φετινό Αύγουστο εξασφάλισαν οι “D8ters”, η ομάδα της Σχολής Χορού “Let’s Dance” στην παρθενική τους εμφάνιση στον διαγωνισμό “Hip Hop International” που διοργανώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, 30 Μαρτίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στην Θεσσαλονίκη.

Οι Αναστασία Γιαμούκη, Βίκυ Μπακιρτζή, Ζωή Μεταλλίδη, Ασημένια Γούλα, Μαίρη Γεμενετζή, Ερσίντα Σάχο, Σίσσυ Ξαντινίδη και Νικολέτα Γκιουζελίδη, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριά τους κ.Μιχαέλας Ουρδούδη, κατέκτησαν την 4η θέση και άρα την πρόκρισή τους στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Αυγούστου ανάμεσα σε 22 πολύ δυνατές ομάδες από όλη την Ελλάδα και μάλιστα σε βαθμολογική «απόσταση αναπνοής» από την τριάδα.

Η πρόκριση αυτή ανοίγει τον δρόμο για τα μέλη της “Let’s Dance” σε μεγαλύτερες διοργανώσεις αλλά και διακρίσεις, ενισχύοντας την ήδη μεγάλη και πολύχρονη εμπειρία που διαθέτουν στον διαγωνιστικό χορό.

Μια πρόκριση διόλου τυχαία όπως εξήγησε και η ιδιοκτήτρια της Σχολής κ.Βενετία Λασκαρίδη τονίζοντας πως είναι αποτέλεσμα της «σκληρής δουλειάς των παιδιών και της προπονήτριάς τους, του ταλέντου, του πάθους αλλά και της επιθυμίας τους να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ήτοι τον τελικό και την είσοδο στην πολυπόθητη πεντάδα που έλαβε και την πρόκριση».

Ο χορός έχει πλέον αποκεντρωθεί

Για το σύνολο της Σχολής η διάκριση αυτή είναι ξεχωριστή και λόγω του γεγονότος ότι ανοίγει τον δρόμο της συμμετοχής σε μεγαλύτερες διοργανώσεις με μεγαλύτερα έπαθλα, αλλά κυρίως με την εμπειρία των μαθητών και των μαθητριών στο εξωτερικό, πρόσθεσε η ίδια, τονίζοντας πως έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά κατά τη διάρκεια των δέκα και πλέον χρόνων συμμετοχής τους σε διαγωνιστικές διοργανώσεις, που δείχνουν και την εξέλιξη της επαρχίας.

«Το διαγωνιστικό κομμάτι του χορού ανθεί, γεγονός που μας χαροποιεί πολύ και ιδιαίτερα το γεγονός ότι αυξάνονται οι συμμετοχές αλλά και η ποιότητα αυτών από μικρές πόλεις, που δείχνει ότι ο χορός έχει αποκεντρωθεί και γίνεται πολύ και σκληρή δουλειά και εκτός του κέντρου» υπογράμμισε μη αμελώντας να ευχαριστήσει αρχικά τα παιδιά και την προπονήτριά τους και αφετέρου τους γονείς, που σιωπηρά υποστηρίζουν τα παιδιά και κάθε πρωτοβουλία της Σχολής.

Επόμενος σταθμός για τα μέλη της “Let’s Dance” το «γνώριμο» ραντεβού του Salonika Open στις 21 Απριλίου, όπου φέτος θα συμμετέχει με περισσότερα των 60 παιδιών όλων των ηλικιών και 13 ξεχωριστές ομάδες. Μια διοργάνωση που η Σχολή τιμά με την παρουσία της, περισσότερα από δέκα χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.