«Πλοηγος στα αχαρτογραφητα νερα της Επιχειρηματικοτητας»

Παρουσίαση του βιβλίου του Ηρακλή Γωνιάδη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων της με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», σε συνεργασία με τον Παρατηρητή της Θράκης και τις Εκδόσεις Μπαρμπουνάκης, προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους στην παρουσίαση του βιβλίου του Ηρακλή Γωνιάδη «Πλοηγός στα αχαρτογράφητα νερά της Επιχειρηματικότητας» την Τετάρτη 1 Μαρτίου, ώρα 18:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη  Κομοτηνής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου, Ομότιμος Καθηγητής Δ.Π.Θ.
  • Κωνσταντίνος Χαζάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Ο.Ε. Δ.Π.Θ.
  • Πόλυς Καρασαββίδης, Δικηγόρος

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο εκδότης Χαράλαμπος Μπαρπουνάκης, ο Γενικός Διευθυντής της 2KProject Θάνος Βαφειάδης και ο συγγραφέας  Ηρακλής Γωνιάδης

Τη συζήτηση θα συντονίσει οικονομολόγος και μέλος της αντιπροσωπείας του Ο.Ε.Ε. Μενέλαος Μαλτέζος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κοινωνία και Οικονομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, καθώς η ύπαρξη της μιας προϋποθέτει εκείνη της άλλης. Θέτοντάς το προκλητικότερα, υφίσταται μεταξύ τους μια οιονεί “Κβαντική Διεμπλοκή” της οποίας οι συνέπειες είναι δύσκολο, πολλές φορές, να προβλεφθούν στην περίπτωση που πλήττεται κάποια από τις δύο.
Η κοινωνία απαρτίζεται από τα οικονομικώς δρώντα άτομα προς χάρη της επιβίωσης και της εξέλιξής τους. Η οικονομία είναι το σύστημα το οποίο διασφαλίζει τους -όχι πάντα ισότιμους- όρους δράσης προκειμένου να εκδιπλωθεί η δημιουργικότητα και η επινοητικότητα εμπλουτισμού των πόρων, η κατανομή των οποίων ορίζεται από την κοινωνία, όχι πάντα δίκαια.
Σημαντικό ρόλο στη μόχλευση των περιορισμένων πόρων διαδραματίζει η Επιχειρηματικότητα ως διαδικασία αποτελεσματικότερης και αποδοτικότερης αξιοποίησής τους. Ιδιαίτερα η έκβασή της σε Μικρομεσαία Επιχείρηση η οποία:

  • Δημιουργεί τις περισσότερες θέσεις εργασίας παντού στον κόσμο συνδράμοντας στη μείωση της φτώχειας.
  • Προετοιμάζει, μέσω της μαθητείας, εξειδικευμένα στελέχη ή και τεχνίτες βελτιωμένων δεξιοτήτων και ιδεών ενισχυτικών της δυναμικότητας της οικονομίας και συνεπώς, της προτίμησης των επενδυτών.
  • Διαχέει καλύτερα τον πλούτο προς την κοινωνία αναπτύσσοντας μια εύρωστη Μεσαία Τάξη συμβάλλοντας, ταυτόχρονα, στην προώθηση των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.
  • Λειτουργεί σε πραγματικό καθεστώς ανταγωνισμού όπου η εφήμερη, συνήθως, “ηγεσία αγοράς” επιτυγχάνεται με τη δημιουργία συγκριτικού πλεονεκτήματος μέσω καινοτομικών προϊόντων/υπηρεσιών ή διαδικασιών μάνατζμεντ και μάρκετινγκ.
  • Αποτελεί φορέα και επιταχυντή αλλαγών μέσω των οποίων διασφαλίζει την επιβίωσή της.
  • Αδυνατεί να επιβάλλει όρους μονοπωλίου ή ολιγοπωλίου δεδομένου ότι δεν διαθέτει την οικονομική ισχύ για τούτο.
  • Συνιστά τα “Ξύλινα Τείχη” της ελληνικής και κάθε άλλης οικονομίας με “αλκαλικό” επιχειρηματικό περιβάλλον, παραμένοντας ευάλωτη στις μεταβολές του.

Ο συγγραφέας

Ο Ηρακλής Γωνιάδης είναι διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών με κατεύθυνση στην επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Άσκησε επιχειρηματική δραστηριότητα επί τέσσερις δεκαετίες ως επιχειρηματίας (ιδρυτής και μέτοχος) και ως στέλεχος διοίκησης. Έχει διατελέσει σύμβουλος διοίκησης σύμβουλος επιχειρηματικότητας του Κέντρου Επιχειρηματικής Υποστήριξης & Ανάπτυξης του Δήμου Καλαμαριάς και επικεφαλής του γραφείου προγραμματισμού του Δήμου Σταυρούπολης. Επίσης, ήταν συνεργάτης και εισηγητής του Εργαστηρίου Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Θράκης σε κοινοτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Θράκης και στα ΤΕΙ Σερρών και Θεσσαλονίκης. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: “Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία – Από την ίδρυση στη διοίκηση της νέας επιχείρησης” (με συμμετοχή του καθηγητή Γ. Χατζηκωνσταντίνου) (Gutenberg 2009) και “Επιχειρηματικότητα, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία” (Διπλογραφία 2016). Τον Αύγουστο του 2022 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μπαρμπουνάκη, το βιβλίο του με τίτλο “Πλοηγός στα αχαρτογράφητα νερά της Επιχειρηματικότητας- Για τον επίδοξο επιχειρηματία και κάθε ενδιαφερόμενο”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.