Πιο δυναμικος απο ποτε ο «Αθηνιων»

80 έργα από 44 καλλιτέχνες εκτίθενται στην 22η έκθεση εικαστικών τεχνών στους χώρους της Δημοτικής Παπαδριέλλειου Πινακοθήκης

80 έργα από 44 μέλη του θα εκτίθενται στην 22η έκθεση εικαστικών τεχνών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων», την οποία το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Στάλιου-Δημοτική Παπαδριέλλειος Πινακοθήκη.
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, όπου την ομιλία του προέδρου του Συλλόγου κ. Άρης Ασσαριωτάκης στον κατάμεστο χώρο του πρώτου ορόφου ακολούθησε το θεατρικό διαδραστικό της Μαρίας Κουτρώνα με τίτλο «Παραμύθια μετά λόγου και μουσικής», με τη συμμετοχή στα όργανα των Κωνσταντίνου Ματθαίου και Μαρίας Αγγελίδου, ενώ στη συνέχεια το κοινό περιηγήθηκε στα εκθέματα.
 
Η έκθεση αποτελεί το επιστέγασμα μιας ιδιαίτερα δημιουργικής χρονιάς, σημείωσε ο κ. Ασσαριωτάκης, επισημαίνοντας πως η έκθεση είναι το απαύγασμα 22 ετών δουλειάς, με τους ανθρώπους που ξεκίνησαν πριν από 22 χρόνια, αλλά και όσους ήρθαν στη συνέχεια, να έχουν βελτιωθεί ποιοτικά και ποσοτικά.
 
«Κάθε χρόνο και καλύτερα» σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, τονίζοντας πως φέτος για πρώτη χρονιά στην Έκθεση συμπεριλαμβάνονται πολύ περισσότερα γλυπτικά έργα, καθώς και κεραμικά, επειδή τυγχάνει φέτος να λειτουργεί για πρώτη χρονιά ολοκληρωμένα και επιτυχημένα το τμήμα της κεραμικής, που μαζί με τα τμήματα ξυλογλυπτικής και μεταλογλυπτικής μπορεί, σύμφωνα με τον κ. Ασσαριωτάκη,  να είναι τα μοναδικά αποκλειστικά τμήματα στη Βόρεια Ελλάδα.
 

«Είμαστε περήφανοι για αυτό και προσπαθούμε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στα εικαστικά της Ροδόπης» σημείωσε, τονίζοντας πως ο σύλλογος γίνεται διαρκώς πιο δυναμικός, φτάνοντας φέτος τους 140 μαθητές, μια πολύ μεγάλη αύξηση που δείχνει πως η δουλειά που γίνεται έχει αντίκρισμα.
 
Στο σύλλογο λειτουργούν συνολικά 13 τμήματα εικαστικών τεχνών, μεταξύ των οποίων 3 τμήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας, κεραμικής, ξυλογλυπτικής, μεταλλογλυπτικής, βιτρό και κηροπλαστικής,  με τον Σύλλογο, σύμφωνα με τον κ. Ασσαριωτάκη, να μην υπάρχει τμήμα στο οποίο να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί όποιος θέλει να μάθει οποιαδήποτε εικαστική τέχνη.
 

Η έκθεση, να σημειωθεί τέλος, θα διαρκέσει έως τις 18 Δεκεμβρίου και οι ώρες επίσκεψης είναι 10:00-13:00 και 18:00-21:00.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.