«Παρτι γενεθλιων» για τα 20χρονα του Συλλογου Καλλιτεχνων Αθηνιων

Με βραβεύσεις των ιδρυτικών του μελών

20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι του τόπου συμπληρώνει φέτος ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Αθηνίων και με αφορμή αυτό το γεγονός θα πραγματοποιήσει εορταστική εκδήλωση το Σάββατο 20 Ιουνίου στο Μέγαρο Στάλιου – Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη, όπου παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια των εικαστικών εργαστηρίων του Συλλόγου.
 
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.00 με μία μουσική παράσταση από τον κ. Χρήστο Χατζόπουλο και την κόρη του Σοφία, κατά την διάρκεια της οποίας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους της Πινακοθήκης, ενώ λίγο μετά τις 21.00 η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφία Εκμεκτσή θα πραγματοποιήσει χαιρετισμό με τις βραβεύσεις των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου, όπως του κ. Πουρσανίδη, να ακολουθούν, ως ένα δείγμα ευγνωμοσύνης για τις βάσεις τις οποίες έθεσαν για τη δημιουργία του Συλλόγου.
 
Ακολούθως ο κ.Χρήστος Χατζόπουλος με τα μέλη της ομάδας της «ΝΟΤΑ» θα κρατήσουν συντροφιά στους καλεσμένους με ένα πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής και χορό ενώ στο χώρο θα λειτουργήσει και μπουφές, με γεύσεις από χορηγούς της εκδήλωσης αλλά και από τα μέλη του Συλλόγου.
 
Με αφορμή την εκδήλωση στο «Ράδιο Παρατηρητής» βρέθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφία Εκμεκτσή και ο γραμματέας κ. Σάκης Μουδανίδης, που μίλησαν για το περιεχόμενο της εκδήλωσης, τις δράσεις του συλλόγου αλλά και τους στόχους τους για τα επόμενα είκοσι χρόνια. 

Σάκης Μουδανίδης «Στόχος μας να αναδείξουμε και το κτίριο και να το προβάλλουμε μέσα από τον πολιτισμό και να γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη και τους καλλιτέχνες»

Όπως υπογράμμισε ο κ.Σάκης Μουδανίδης «η προσφορά του Συλλόγου είναι συνεχής μέχρι και σήμερα, επομένως αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσει να έχει μία ανοδική πορεία στο κομμάτι της προσφοράς πολιτισμού και να προσελκύσουμε και περισσότερο νέο κόσμο», κάτι που έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται με τη μεταφορά του Συλλόγου στον χώρο της Παπαδριελλείου Πινακοθήκης, που, όπως τόνισε, «αποτελεί ένα κτίριο στολίδι για την πόλη».
 
Όπως συμπλήρωσε η κ. Εκμεκτσή η ανανέωση του χώρου έδωσε νέα ώθηση στον Σύλλογο, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα στη λειτουργία του στον προηγούμενο χώρου που έδρευε, καθώς λόγω έλλειψης χώρου δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον υπάρχοντα εξοπλισμό.
 
Σήμερα ο Σύλλογος λειτουργεί δύο τμήματα ζωγραφικής ενηλίκων και ένα παιδικό, τμήμα φωτογραφίας, τμήμα κεραμικής και τμήμα καλλιτεχνικού κοσμήματος, ενώ στα άμεσα σχέδιά του είναι και η προσθήκη τμημάτων αγιογραφίας, μεταλογλυπτικής και ξυλογλυπτικής όπως επίσης και η διοργάνωση σεμιναρίων, ομιλιών κτλ. πάντα στο πλαίσιο της ενίσχυσης του πολιτιστικού κομματιού της Κομοτηνής.
Ο Σύλλογος αριθμεί σήμερα περί τα 100 ενεργά μέλη, αριθμός που θα ήθελαν να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε όπως είπε ο κ. Μουδανίδης «να αναδείξουμε και το κτίριο και να το προβάλλουμε μέσα από τον πολιτισμό και να γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη και τους καλλιτέχνες». 

Σοφία Εκμεκτσή «Ελπίζουμε η στέγασή μας στην Παπαδριέλλειο να είναι μόνιμη και εμείς να φανούμε αντάξιοι της προσφοράς που μας έγινε»

Η κ. Εκμεκτσή εξέφρασε την πεποίθηση πως παρά το γεγονός ότι το μνημόνιο που υπεγράφη με τον δήμο προβλέπει την παραχώρηση του χώρου για πέντε χρόνια, θα δοθεί συνέχεια εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη και τα μέλη του Συλλόγου «να φανούμε αντάξιοι της προσφοράς του δήμου και μαζί να δημιουργήσουμε κάτι καλό για τον τόπο μας».
 
Τέλος η κ. Εκμεκτσή ερωτηθείσα σχετικά με κάποια προβλήματα που είχαν εντοπιστεί στην Παπαδριέλλειο πινακοθήκη, η ίδια τόνισε πως «πράγματι έχουμε εντοπίσει κάποια προβλήματα, γιατί οφείλουμε να τα εντοπίζουμε από την στιγμή που μπήκαμε σε ένα κτίριο ιστορικής σημασίας και πλέον από τα ελάχιστα αρχιτεκτονικά κοσμήματα που έχουν μείνει στην πόλη, αλλά βάσει του μνημονίου που έχουμε υπογράψει εμείς οφείλουμε απλώς να τα εντοπίζουμε και να μην κάνουμε καμία παρέμβαση, γιατί πρέπει τέτοιες ενέργειες επέμβασης και αποκατάστασης να γίνονται από το ανάλογο τεχνικό επιτελείο του δήμου. Θεωρούμε ότι θα αποκατασταθούν καθώς τα έχουμε επισημάνει και εγγράφως. Ο δήμος έχει καλή διάθεση» .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.