Παρουσιαση του μυθιστορηματος της Ναγιας Δαλακουρα «Το λουλουδι της θαλασσας»

Το Σάββατο 12 Μαρτίου στο Ίδρυμα Παπανικολάου

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος, το βιβλιοπωλείο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ» και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού Κομοτηνής διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της Νάγιας Δαλακούρα με τίτλο «Το λουλούδι της θάλασσας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 19:00. στο Ίδρυμα Ν. Ζ. Παπανικολάου, στην Κομοτηνή.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσει η Νατάσα Βαφειάδου, δημοσιογράφος και εκδότρια του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ».

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Γαλατιανή Τσαγκάρη,συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από τον Covid-19.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Βασισμένο στην πραγματική ιστορία της έρευνας για την ανεύρεση του «Terror» και του «Erebus», των μυθικών πλοίων μιας καταραμένης αποστολής, που χάθηκαν πριν από 175 χρόνια.

Αρκτικός Κύκλος, 1848

Ο Τζέιμς έχει ανατραφεί με τους εθιμοτυπικούς κανόνες της βικτοριανής αριστοκρατίας. Επαναστατώντας ενάντια σε κατεστημένα, αναλαμβάνει χειρουργός στο εξερευνητικό «Sea Flower» και σαλπάρει από τον Τάμεση προκειμένου να εντοπίσουν δύο αγνοούμενα πλοία του βρετανικού στόλου. Το μόνο που ονειρεύεται είναι να είναι ελεύθερος.

Η Νανούκ μεγάλωσε πάνω σε ένα έλκηθρο καμωμένο από οστά φάλαινας, μετακινούμενη στην αχανή πεδιάδα της Αρκτικής. Στον τόπο αυτό έμαθε να χορεύει ακολουθώντας το ελεύθερο πέταγμα των πουλιών, το κολύμπι των σολομών και τον ερωτικό χορό των φαλαινών. Νιώθει ελεύθερη, ώσπου στη ζωή της εισβάλλει ο λευκός δαίμονας. Η Νανούκ και ο Τζέιμς μεγάλωσαν κοιτώντας ο ένας στην Ανατολή και ο άλλος προς τη Δύση. Όμως τα βλέμματά τους συναντήθηκαν κάπου στη μέση του Ατλαντικού πολύ πριν συναντηθούν οι ίδιοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.