Παρουσιαση της ποιητικης συλλογης «Εν αρχη ην ο λογος» του Μιχαλη Μελαχροινουδη

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων

Oι εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης και η Λέσχη Κομοτηναίων θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Μιχάλη Μελαχροινούδη, «Εν αρχή ην ο λόγος».

Η εκδήλωση θα λάθει χώρα, παρουσία του ποιητή, στον 1ο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων (Ελ. Βενιζέλου 52), την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30.

Για τη συλλογή θα μιλήσουν οι:

  • Αθανάσιος Καραφύλλης, Καθηγητής Ιστορίας της Εκπαίδευσης, Πρόεδρος του ΠΤΔΕ/ΔΠΘ
  • Νίκος Μαυρέλος, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο ΤΕΦ/ΔΠΘ, Διευθυντής του Εργαστηρίου Έρευνας για τη Νεοελληνική και Συγκριτική Φιλολογία του ίδιου Τμήματος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, Φιλόλογος – Επιμελήτρια εκδόσεων.

Αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή θα αναγνώσει η Ραφαηλία Γενήουστα, Θεατρολόγος – Ερασιτέχνης ηθοποιός.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ποιήματα για τις λέξεις που αντιστέκονται, τη μοναξιά· της καθημερινότητας το θλιμμένο γύρω, τον έρωτα που διαφεύγει και τον χρόνο που γλιστρά· τα παιδιά που μεγαλώνουν, και τον πρόσφυγα που ψάχνει να βρει το όνομά του στη γλώσσα μας· τους φίλους, τη γειτονιά, το ποδήλατο, την ελευθερία, το καλοκαίρι, τις ρώγες σταφυλιού· τη μάνα, τη νοσταλγία, τα ερωτήματα της ύπαρξης, το άδηλο αύριο· με λοξό, απρόοπτο και πολύσημο λόγο –ποιητικό.

Το βιογραφικό του συγγραφέα

Ο Μιχάλης Μελαχροινούδης γεννήθηκε στη Γερµανία. Σπούδασε στο Ρέθυµνο και έχει Διδακτορικό στις Επιστήµες της Αγωγής. Ζει και εργάζεται στη Χίο. Είναι παντρεµένος µε τη Vanda Sofia Santos και έχουν δύο παιδιά, την Αλεξάνδρα και τον Πέτρο.

Η ενασχόλησή του µε τα γράµµατα είναι συνεχής. Συνεργάστηκε µε τη χιώτικη εφηµερίδα «Σύγχρονος Λόγος» και το χιώτικο πολυθεµατικό ψηφιακό περιοδικό «Απλωταριά», ενώ κατά καιρούς έχει δηµοσιεύσει και σε αθηναϊκά µέσα (περιοδικό «Κ» της εφηµ. «Καθηµερινή», «Ελευθεροτυπία» κλπ.). Είναι µέλος της Οµάδας Φίλων Ποίησης στη Χίο (Ιανουάριος 2019) που εκδίδει το περιοδικό «Σείστρο» και γράφει σ’ αυτό. Ποιήµατά του έχουν δηµοσιευτεί παλιότερα στον ποιητικό διαδικτυακό τόπο «ανεµολόγιο», στο “booksitting” (η πιο πρόσφατη δηµοσίευση τον Απρίλιο 2021), στον προσωπικό ψηφιακό του πίνακα: www.scoop.it/t/aiolos (2013-2018) και στο προσωπικό του ιστολόγιο: aiolosantartis.wordpress.com/ (2018-σήµερα). Το ποίηµά του µε τίτλο «Το κατακάθι του καφέ» συµπεριλήφθηκε στα 150 βραβευµένα του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισµού Ποιήµατος του περιοδικού «τό κοράλλι» (Αθήνα 2020), το διήγηµά του µε τίτλο «Σαµιαµιδάκι» στον συλλογικό τόµο «µέρες του 2020» (εκδ. Παράξενες Μέρες, Ρέθυµνο 2020) και το µικροδιήγηµα µε τίτλο «Σχεδία» στην Ανθολογία «“Με µια σχεδία” – Ανθολογία µικροδιηγήµατος “100 λέξεις σε 100 ώρες για τη ‘Σχεδία’”» (εκδ. Παρατηρητής της Θράκης, Κοµοτηνή 2020).

Αυτή είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.