«Πανηγυρικη» συναξη με χορο και τραγουδια στην Πορπη

Δυναμική επιστροφή για το καθιερωμένο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Πόρπης

Δυναμικότερο από ποτέ ήταν το φετινό πανηγύρι που διοργάνωσε το βράδυ της Τρίτης, παραμονή της γιορτής του Προφήτη Ηλία, ο Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Πόρπης. Μετά από έναν χρόνο απουσίας, καθότι πέρυσι λόγω των κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών το πανηγύρι δεν πραγματοποιήθηκε, η γιορτή αυτή, «νίκη της καθημερινής ζωής και των αγώνων της σε μια ζωή που σήμερα δεν είναι καθόλου εύκολη για τους περισσότερους» όπως την χαρακτήρισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ.Σοφία Παιδαράκη κατά τον χαιρετισμό της, επέστρεψε μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη από ποτέ στο γήπεδο του οικισμού.
 

Επιτυχημένη τόσο από άποψη κόσμου, καθότι οι κάτοικοι του οικισμού αλλά και οι επισκέπτες γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο, όσο και από άποψη περιεχομένου καθώς ο κόσμος αυτός γλέντησε μέχρι πρωίας υπό τους ήχους του Βαγγέλη Δημούδη και της ορχήστρας του, των φημισμένων οργανοπαικτών παραδοσιακής μουσικής, Γιώργο Γιαρένη και Νίκο Αλβανόπουλο, αλλά και τον «δικό μας» Στέλιο Ματακάκη στην γκάιντα.
 

«Σύναξη με χορό και τραγούδια υπό την ευλογία του αγίου που τα σκέπει στον άξονα του χρόνου, και άρτος για τον ίδιο και ψωμί για μας, στο κοινό τραπέζι που στήνει η κοινότητα για να καταλήξει με συλλογικούς χορούς» όπως τόνισε και η κ. Παιδαράκη καλωσορίζοντας και τους καλεσμένους Πολιτιστικούς Συλλόγους των οικισμών Νέου Σιδηροχωρίου, Μικρού και Μεγάλου Κρανοβουνίου, Μέσης, Νέας Καλλίστης, Αιγείρου, Αμβροσίας και Παραδημής και Φίλων.
 

Σύναξη με χορό, η αρχή για τον οποίο έγινε από το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου της Πόρπης υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου κ. Δημήτρη Παπαλιά, για να συνεχιστεί με τους χορευτές του Λαογραφικού Μορφωτικού Ομίλου Φερρών «Ορφέας» στους οποίους η πρόεδρος παρέδωσε κατά τη διάρκεια της βραδιάς και μία τιμητική πλακέτα.
 

Σύναξη όμως και σε κοινό τραπέζι, με γεύσεις από το catering «Αλώνι» και δροσιστικά κοκτέιλ από το «Αλλόκοτο» δια χειρός της Ασσούντας Πετρίδου, σε διακόσμηση με θέμα το αλώνισμα του σταριού που εξασφάλιζε το ψωμί στο σπίτι, από τις γυναίκες του Συλλόγου που έπραξαν τα «δέοντα».
 

Μεταξύ των παρευρισκομένων ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης και η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου.
 
«Με την ευλογία του Αγίου ν’ ανταμώνουμε, και με την ευλογία του κι εφέτος να φάμε, να πιούμε, να χορέψουμε για να θυμηθούμε ότι η ζωή από τα χέρια τα δικά μας κρέμεται, και από την ελπίδα που κρύβουμε στην καρδιά μας» όπως τόνισε και η πρόεδρος του Συλλόγου.

Και του χρόνου λοιπόν! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.