«Παλιοκουφαλες» του Θαναση Γκαιφυλλια απο το μακρινο 1971 (+Βιντεο)

Για πρώτη φορά σε επαγγελματική ηχογράφηση

Ένα ακόμα δώρο στους απανταχού φίλους του, έκανε ο Κομοτηναίος τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας, αναρτώντας για πρώτη φορά στην τελική του μορφή και σε επαγγελματική ηχογράφηση το τραγούδι «Παλιοκουφάλες» από το μακρινό 1971 όπως έγραψε ο ίδιος.
 
Όπως εξήγησε στα σχετικά με το τραγούδι σχόλιο στο προσωπικό του λογαριασμό στο youtube το τραγούδι πρωτογράφτηκε το 1971, με τον Τάσο Λειβαδίτη και τα λόγια του να αποτελούν την καλύτερη κριτική για το τραγούδι.
 
«Ένα τραγούδι από το μακρινό 1971, τότε που στο ξεκίνημα του “Κυττάρου” καθώς το τραγουδούσα ένα βράδυ, ανέβηκε στη σκηνή και με αγκάλιασε ο Τάσος Λειβαδίτης. Ήταν η καλύτερη κριτική για το τραγούδι. Πολλά χρόνια αργότερα ο Πάνος Ηλιόπουλος το ηχογράφησε μ' ένα μαγνητοφωνάκι καθώς το τραγουδούσα με την κιθάρα μου στο “Club Land” και το ερασιτεχνικό ηχογράφημα σώθηκε αφού οι παραγωγοί του Ρ/Σ 902 αριστερά το συμπεριέλαβαν στον διπλό δίσκο “Μαθήματα πατριδογνωσίας”. Πάντα όμως ένιωθα πως χρωστούσα μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του τραγουδιού, που παραμένει τραγικά επίκαιρο όλα αυτά τα χρόνια» έγραψε ο Θανάσης μεταξύ άλλων ευχαριστώντας έναν έναν ξεχωριστά τους συνεργάτες του που εργάστηκαν για την δημιουργία του.
 
Ξεκινώντας από τους εξαιρετικούς μουσικούς Τάσο Καπζάλα, Λάζαρο Κεραμέα, Μαρίνο Τόκα  και Θωμά Αραμπατζή, αλλά και το στούντιο Σ.Μ.Σ. Θράκες όπου πραγματοποιήθηκε η ηχογράφηση.
 
Ο ίδιος αφιέρωσε το τραγούδι και το βίντεο αυτού που φέρει την υπογραφή του στην μόλις 16 ετών ακτιβίστρια Greta Thunberg, για τον αγώνα της για την σωτηρία του πλανήτη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.