«Παλαιομουσουλμανοι-Κεμαλικοι στη Δυτικη Θρακη»

Νέο βιβλίο θα κυκλοφορήσει σύντομα από τους Μ. Δήμου και Σ. Σολταρίδη

«Παλαιομουσουλμάνοι-Κεμαλικοί στη Δυτική Θράκη. Με βάση τις πηγές του Γενικού Αρχείου του Κράτους Διεύθυνσης Εσωτερικών Νομαρχίας Ροδόπης 1950-1970» τιτλοφορείται το βιβλίο που υπογράφουν οι συμπολίτες μας κ. Μαρία Δήμου και κ. Συμεών Σολταρίδης και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Το γεγονός έκανε γνωστό  η κ. Δήμου σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενό του.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Ο περιορισμός των κινήσεων που επέφερε η πανδημία μάς έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθούμε συστηματικά με το αρχειακό υλικό που συγκέντρωσε ο Συμεών

πριν από τέσσερα χρόνια από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) Κομοτηνής. Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, που κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο, είναι μία μελέτη που αφορά στην πολιτική που άσκησε η Ελληνική Διοίκηση στη Δυτική Θράκη σε σχέση με τη μειονότητα. Η χρονική περίοδος 1950-1970 υπήρξε καθοριστική για τη διαμόρφωση των συνθηκών διαβίωσης των μελών της Μειονότητας της Θράκης που απολήξεις της φτάνουν μέχρι και σήμερα. Η καταγραφή και ο σχολιασμός του αρχειακού υλικού αποτελεί και καταγραφή του ιστορικού γίγνεσθαι του τόπου αλλά και διαπίστωση άμεσης σύνδεσης των γεγονότων της Θράκης με αυτά στην Πόλη, την Ίμβρο και Τένεδο.

Η ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου που αποφασίσουμε να της δώσουμε θα ανεβεί σε λίγες μέρες από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις Bookoo (Ψυχογιός) και η ανάγνωσή του θα είναι δωρεάν.

Ένα πνευματικό μας τέκνο βρίσκεται στην τελική φάση του τοκετού!»

Καλοτάξιδο να είναι ευχόμαστε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.