Παγκοσμια Ημερα Ελληνικης Γλωσσας: Παιδια απο 23 χωρες μαθαινουν ελληνικα

Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, νέοι από όλον τον κόσμο τιμούν τη μακρά ιστορία της ελληνικής ποίησης

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης για τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, έχει καθιερωθεί από το 2017 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Οι δράσεις και εκδηλώσεις που συνοδεύουν  τον εορτασμό στοχεύουν στην ανάδειξη του πλούτου και της διαχρονικότητας της ελληνικής γλώσσας, καθώς και του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε ανά τους αιώνες μέσω της οικουμενικής συνεισφοράς της στον ευρωπαϊκό και ευρύτερα τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών δημιούργησαν ένα ολιγόλεπτο βίντεο, το οποίο διατρέχει την ελληνική ποιητική δημιουργία, από την Αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Μέσα από στίχους μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, ανθολογείται με λιτότητα και ευαισθησία το πανανθρώπινο μεγαλείο του ελληνικού πνεύματος και της ελληνικής ψυχής ως γενεσιουργός δύναμη και ανεξάντλητος τροφοδότης του σύγχρονου πολιτισμού. Στο βίντεο με θέμα «Η ελληνική γλώσσα στη διαχρονία της … η αναμάγευση του κόσμου», νέοι και νέες από 23 χώρες ανά τον κόσμο που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα μας «ταξιδεύουν» σε τρεις χιλιετίες ελληνικής ποίησης.

Το βίντεο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και Διπλωματικών Αρχών Εξωτερικού για την προβολή του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Έχει αναρτηθεί, επίσης, σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης Ομογενειακών Οργανώσεων, Εδρών Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίων, φορέων Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης, Φιλελληνικών Οργανώσεων και ΜΜΕ για την ευρύτερη διάχυση του οικουμενικού μηνύματος αυτής της  ιδιαίτερα σημαντικής Ημέρας για τον Ελληνισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.