«Οσα ηθελα να πω» της Εφης Γουντουδακη

Το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο, οι Εκδόσεις Πηγή και η κοινωνική λειτουργός-συγγραφέας κ. Έφη Γουντουδάκη προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους στην παρουσίαση του νέου της βιβλίο με τίτλο «Όσα ήθελα να πω».

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν οι Βασιλική Θεολόγη (Δρ. Εγκληματολογίας Νομικής Σχολής ΔΠΘ) και Άννα Μακρίδου (Πρόεδρος ΧΕΝ Κομοτηνής, ψυχολόγος).

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ασκούμενοι φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας στο Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono, Δέσποινα Βλάχου, Γιώργος Δούμτσης και Γεωργία Χατζοπούλου.

Την εκδήλωση συντονίζει η Νατάσσα Βαφειάδου (δημοσιογράφος, εκδότρια εφημερίδας «Παρατηρητής της Θράκης»)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Μην το πεις πουθενά, σε παρακαλώ! Αυτό που σου είπα. Για το παιχνίδι. Ο µπαµπάς θυµώνει και η µαµά δεν µιλάει και κρύβεται όταν θυµώνει ο µπαµπάς. Μου υπόσχεσαι ότι δεν θα το πεις;»

Εργάζοµαι ως Κοινωνική Λειτουργός από το 2003. Λόγω του επαγγέλµατός µου παρέχω καθηµερινά υποστήριξη σε συνανθρώπους µου που αντιµετωπίζουν προβλήµατα επιβίωσης, βιώνουν πένθη διαφόρων ειδών, παλεύουν µε εξαρτήσεις κάθε είδους, υποφέρουν από µοναξιά, καλούνται να διαχειριστούν προβλήµατα υγείας είτε δικά τους είτε δικών τους ανθρώπων, έχουν δεχθεί ή δέχονται ακόµα κάθε µορφής βία σε όλες τις εκφάνσεις της καθηµερινότητάς τους. Οι ιστορίες που θα διαβάσετε είναι εµπνευσµένες από πραγµατικές περιπτώσεις τις οποίες κλήθηκα να διαχειριστώ ως επαγγελµατίας Κοινωνική Λειτουργός στο πλαίσιο της εργασίας µου, τόσο στην αρχή της επαγγελµατικής µου πορείας, όσο και πολύ αργότερα.

Η παιδική κακοποίηση, η σεξουαλική παρενόχληση και βία, η εργασιακή βία, η µοναξιά της τρίτης ηλικίας, ο θάνατος και το πένθος, η ενδοοικογενειακή βία είναι ορισµένα από τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήµατα τα οποία θίγονται στις αληθινές ιστορίες του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας.

Ας βάλουµε, έστω για λίγο, τα χέρια µας στη φωτιά.

Η συγγραφέας

Η Ευστρατία Γουντουδάκη γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Καβάλα. Αποφοίτησε από το τµήµα Κοινωνικής Εργασίας του Δηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης το 2002 και είναι κάτοχος διπλώµατος Θετικής Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήµιο. Η προϋπηρεσία της στο πεδίο µετρά στο σύνολό της 19 χρόνια, µεταξύ των οποίων είχε την ευκαιρία να αποκτήσει σηµαντική εµπειρία σε διαφορετικά πλαίσια εργασίας, όπως το πρόγραµµα «Βοήθεια στο Σπίτι» και η Ειδική Αγωγή-Εκπαίδευση (Ειδικό Σχολείο, Κέντρα Διεπιστηµονικής Αξιολόγησης, Συµβουλευτικής και Υποστήριξης). Από το 2013 µέχρι και σήµερα εργάζεται ως Κοινωνική Λειτουργός στο Συµβουλευτικό Κέντρο της Κοµοτηνής παρέχοντας υποστήριξη σε γυναίκες-θύµατα βίας και γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες.

Η επιθυµία της για ευαισθητοποίηση του κοινού σε «δύσκολα» ζητήµατα µε τα οποία ερχόµαστε όλοι αντιµέτωποι στην καθηµερινότητά µας και η ανάδειξη της σηµαντικότητας του επαγγέλµατός της αποτέλεσαν για εκείνη τα σηµαντικότερα κίνητρα τα οποία και την οδήγησαν εν τέλει στη συγγραφή ολοκληρωµένου βιβλίου. Το «όσα ήθελα να Πω-Ιστορίες από την καθηµερινότητα µιας Κοινωνικής Λειτουργού είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.