Γλεντι μεχρι αργα στο Θρυλοριο
Μέχρι αργά γλέντησαν στο Θρυλόριο τιμώντας την Αγία Μαρίνα το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουλίου στην κορύφωση των εκδηλώσεων «Παρακάθ’ κι αροθυμίας» σε μια παραδοσιακή ποντιακή βραδιά με καταξιωμένους καλλιτέχνες.
Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε για ακόμα μια φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», σε μια γεμάτη εβδομάδα που ξεκίνησε από το Σάββατο, με το Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας, για να συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουλίου, με τη θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Αγίας λίγο έξω από τον οικισμό.



Οι εκδηλώσεις της Πέμπτης ξεκίνησαν το απόγευμα στο παρεκκλήσι, με τον πανηγυρικό εσπερινό και τις χορευτικές επιδείξεις στο προαύλιο του ναού.
Ακολούθησε η παραδοσιακή ποντιακή βραδιά στην Κεντρική Πλατεία του οικισμού, μα μεγάλη συμμετοχή νέων, δείχνοντας πως η παράδοση του Πόντου βρίσκεται σε καλά χέρια.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
