«Ολικη επαναφορα» απο τον «Αθηνιωνα»

Εγκαινιάζει στις 17 Δεκεμβρίου την 26η έκθεση εικαστικών έργων μελών του

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ», μετά τη πάροδο της υγειονομικής δοκιμασίας και των  περιοριστικών μέτρων που την ακολούθησαν, επανέρχεται με αισιοδοξία, ενθουσιασμό και δημιουργικό πνεύμα   στις θεματικές του εικαστικές δραστηριότητες, ανανεωμένος και με τη θεμιτή φιλοδοξία να πρωταγωνιστήσει στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού μας και όχι μόνο.

Σε συνέχεια αυτού του σχεδιασμού, διοργανώνει την 26η  εικαστικών έργων των μελών του και επί πλέον φιλοξενεί έργα δυο συναδέλφων από τη γειτονική Αλεξανδρούπολη.

Τα εγκαίνια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν στις 17 Δεκεμβρίου 2022, ώρα  20:00΄στη Δημοτική Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη-Μέγαρο Στάλιου.

Την εκδήλωση των εγκαινίων  θα συνδράμουν  με τη καλλιτεχνική μουσική παρουσία τους οι φίλοι του Συλλόγου, μαέστρος  Σάκης Βεργεμετζίδης στο πιάνο και η Δέσποινα Αργυριάδου στο τραγούδι.

Άρης Ασσαριωτάκης: «Η ιδιαιτερότητα της φετινής έκθεσης είναι πως θα έχει έργα που δημιουργήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας»

Αναφερόμενος στον τίτλο της έκθεσης που είναι «Ολική Επαναφορά»  μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής» ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άρης Ασσαριωτάκης εξήγησε πως, «η προσπάθεια επαναφοράς μετά από τα χρόνια αναγκαστικής παύσης λόγω πανδημίας, δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται επιμονή, οργανωτική δεινότητα και ένα πνεύμα ομόνοιας και ομοψυχίας και εμψύχωσης που πάντα διακατέχει τον σύλλογο».

Όσο για την έκθεση, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή έρχεται σε συνέχεια της διαρκούς επιθυμίας του συλλόγου για συνομιλία με την τοπική κοινωνία και επικοινωνίας του έργου του.

Αναφορικά με τα έργα που θα εκτεθούν όπως σημείωσε ο κ. Ασσαριωτάκης, «συνήθως οι εκθέσεις του συλλόγου περιέχουν διαφορετικά εικαστικά δημιουργήματα. Έτσι και τώρα υπάρχει μια ποικιλία εκθεμάτων από όλες τις εικαστικές τέχνες που θεραπεύει ο Σύλλογος. Η ιδιαιτερότητα της φετινής έκθεσης είναι πως θα έχει έργα που δημιουργήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, που αυτό από μόνο του την καθιστά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αφού αποτυπώνει καλλιτεχνικά πτυχές των όσων βιώσαμε αυτά τα τρία χρόνια».

Παράλληλα ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην φιλοξενία και έργων εικαστικών από τη γειτονική Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο συνεργασιών που αναπτύσσει ο «Αθηνίων». Πρόκειται για τις κ.κ. Φωτεινή Καραγιάννη και Αποστολία Λαλίδου οι οποίες θα εκθέσουν από τρία έργα τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.