Ολη η Θρακη στον κυκλο του χορου!

1.200 χορευτές από 55 Συλλόγους έσφιξαν τα χέρια στη δράση «Κομοτηνή: Όλη η Θράκη ένας κύκλος» που διοργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Με ένα λεπτό σιγής, το οποίο ακολούθησε η φωνή του Χρόνη Αηδονίδη, ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής 12 Νοεμβρίου η δράση «Κομοτηνή: Όλη η Θράκη ένας κύκλος» στην κεντρική πλατεία της πόλης, με περίπου 1.200 χορευτές από 55 συλλόγους να ενώνουν τα χέρια στέλνοντας ένα μήνυμα ζωής, μέσα από το πένθος για τη φύση, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή μας.

Παράλληλα τιμήθηκε και η μνήμη του μεγάλου Θρακιώτη μουσικού, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, καθώς και η προσφορά του στην διατήρηση και ανάδειξη της λαϊκής παράδοσης της Θράκης.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Νότης Χαραλαμπίδης, πριν την έναρξη της εκδήλωσης,  ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στην Κομοτηνή, και που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, τιμώντας τον Χρόνη Αηδονίδη, την φύση, αλλά και ενθυμούμενοι τους προγόνους μας, φορείς αυτής της παράδοσης που έδωσαν σε εμάς.

Οι χορευτές συγκεντρώθηκαν περιμετρικά της πλατείας, και χόρεψαν ζωναράδικο στην αρχή, και στη συνέχεια μαντηλάτο, μέσα από τα εξής θρακιώτικα τραγούδια: Πετούν τα περιστέρια σου, Πέρασα από ΄να γιοφύρι, Της μαντζουράνας τον ανθό, Καλή μου Ράντω, Μήλο μ νεραντζώ, Φεγγαράκι μου λαμπρό, Στάνω, Φέτος το καλοκαιράκι, Στο χωρίο Μεταξάδες, Ήταν πέντε έξι νταήδες, Λιανοχορταρούδια, Μαργούδι

Τον χορό συνόδευσαν μουσικοί με 15 γκάιντες, ένα νταούλι κι ένα ακορντεόν.

Μετά τη λήξη της δράσης στρώθηκε ένα χαλί από ζωγραφισμένα λάβαρα από μαθητές που είχαν έμπνευση από τον τίτλο της δράσης «Κομοτηνή, όλη η Θράκη ένας κύκλος».

Ανάμεσα στα σχολεία που συμμετείχαν ήταν το νηπιαγωγείο Ν.Σιδηροχωρίου και το 5ο Κομοτηνής, τα δημοτικά σχολεία Δικαίων Έβρου, Ν. Σιδηροχωρίου, 5ο και 10ο Κομοτηνής, το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής και το 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.