Οι YIANNIS OIKONOMIDIS JAZZ TRIO επιστρεφουν στην «Μαρμελαδα»

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου στις 21.30 το βράδυ

Οι Γιάννης Οικονομίδης, Φίλιππος Κωσταβέλης και Αλέξανδρος Σπανίδης, αλλιώς οι “Yiannis Oikonomidis Jazz Trio” επιστρέφουν αυτή την Πέμπτη, 15 Ιουλίου και ώρα 21:30 στην μουσική σκηνή του «Μαρμελάδα» Wine Bar.

Ένα δυναμικό latin jazz συγκρότημα, το ρεπερτόριο του οποίου περιλαμβάνει κλασσικές μελωδίες της αφροκουβανεζικης και βραζιλιάνικης τζαζ που άφησαν ιστορία στην παγκόσμια μουσική παράδοση, αλλά και συνθέσεις του τρομπετίστα και leader του σχήματος Γιάννη Οικονομίδη (τρομπέτα, φλικορνο, κρουστά, ενορχήστρωση) από την πρώτη δισκογραφική δουλειά του “Neverland” που κυκλοφορεί από την “Libertamusic” Yiannis Oikonomidis Neverland Bandcamp και σε όλες τις πλατφόρμες, καθώς επίσης και στα δισκοπωλεία Λωτός Stereodisc.

Μαζί με τους Φίλιππο Κωσταβελη (πιάνο) Αλέξανδρο Σπανίδη (τύμπανα, κρουστά) υπόσχονται μια μοναδική μουσική εμπειρία με δυνατές ερμηνείες σε ένα μουσικό ιδίωμα που συνεχίζει να μαγεύει και να συναρπάζει.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Οικονομίδη

Ο Γιάννης Οικονομίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1970. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (φούγκα)και τρομπέτα (δίπλωμα) με τον Σωκράτη Άνθη. Διδάχτηκε τζαζ τρομπέτα από τον αμερικανικό Danny Hayes. Συμμετείχε σε γνωστά σχήματα της Θεσσαλονίκης όπως οι “We r Enough” και οι “Aroma Caribe”, με τους οποίους σαν τρομπετίστας και ενορχηστρωτης έχει ανοίξει συναυλίες για Tito Puente, Celia Cruz, Eddie, Palmieri, Los Van Van, OrlandoValle, Alfredo Rodriguez, Steve Turre, και συνεργαστεί με Ray Vega, Herman Olivera, Roberto Pla. Τον Δεκέμβριο του 2010 έπαιξε συνθέσεις του, στο “Flushing Queens NY” προσκεκλημένος της ορχήστρας “The Latin Jazz Coalition”. Έχει επίσης συνεργασίες με Έλληνες καλλιτέχνες όπως Μ.Πλεσσας, Ε.Ζουγανελη, Π.Μουζουρακης, Σ.Ρουβας, Λ.Μαχαιριτσας, Δ.Σαβοπουλος, Ε.Ρεμπουτσικα, Φ.Βελεσιωτου, Α.Θυται κ.α, καθώς και πλούσια δισκογραφία σαν σεσσιονμουσικός. Διδασκειτρομπέτα, τζαζτρομπέτα και αυτοσχεδιασμό στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Ωδείο Καλαμαριάς Μελωδία.

Info:

YANNIS OIKONOMIDIS LATIN JAZZ TRIO live @Μαρμελάδα

Πέμπτη, 15 Ιουλίου

Ώρα Έναρξης: 21:30

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2531100360

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.