Οι Θρακιωτες της Αργολιδας προβαλλουν τον τοπο καταγωγης τους με καθε ευκαιρια

Ετοιμάζουν πλούσιο πρόγραμμα δράσεων με άρωμα Θράκης

Μπορεί ο δρόμος της ζωής να τους έφερε μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, ωστόσο οι Θρακιώτες της Άργολίδας δεν ξεχνούν τις ρίζες τους και φροντίζουν με κάθε τρόπο να προβάλουν τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου που κατάγονται. Και θα συνεχίζουν να το πράττουν και την χρονιά που μόλις ξεκινήσαμε να διανύουμε. Αυτό προκύπτει από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Θρακών Αργολίδας και συνδυάστηκε με την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο σε καφέ στην παραλία του Ναυπλίου.

Αρχικά, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, πατέρας Κυριακός, ευλόγησε την εκδήλωση και στη συνέχεια κόπηκε η βασιλόπιτα. Τυχερή αναδείχτηκε η πιστή φίλη του συλλόγου εδώ και 5 χρόνια, κ. Βασιλική Αλεφάντη από το Άργος, που παρέλαβε από τον πρόεδρο Πέτρο Νταλιάνη ένα δώρο.

Ακολούθως,  συνοδεία καφέ και Θρακιώτικων τυρόπιτων και γλυκισμάτων  που έφεραν οι κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση, ο απολογισμός του προηγούμενου έτους, όπου ο πρόεδρος κ. Πέτρος Νταλιάνης, μετά τις ευχές για ευτυχισμένο, με υγεία και πρόοδο 2019, αναφέρθηκε αφενός στα οικονομικά (έσοδα – έξοδα του έτους) στη  συνολική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος μετά από 5 χρόνια λειτουργίας του,  και αφετέρου στις εκδηλώσεις – κριτική των εκδηλώσεων, που έγιναν το 2018.

Μετά, συζητήθηκαν οι εκδηλώσεις που προτείνει το Δ.Σ. για το 2019 και εγκρίθηκαν από τα μέλη, οι οποίες είναι με χρονική σειρά:
 
1. 6ος Αποκριάτικος χορός, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, στο Κοσμικό Κέντρο «ΠΑΝΤΑΖΗΣ» (Κεφαλάρι Άργους),  για 5η συνεχόμενη χρονιά και με την συμμετοχή του Συλλόγου Θεσσαλών Αργολίδας που ζήτησαν να διασκεδάσουν μαζί με τον Σύλλογο Θρακών.
 
2. «Ελευθέρια Θράκης», την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 (12:00 – 14:00), με ομιλία Θρακικού ενδιαφέροντος και πάλι, σε κατάλληλο χώρο του Ναυπλίου.
 
3. Συμμετοχή του συλλόγου, για 2η φορά, στην εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας,  Δρόμοι  Πολιτισμού  Αργολίδας και εφόσον πραγματοποιηθούν. 
 
4. Πραγματοποίηση οδικής εκδρομής στη Θράκη και εάν είναι δυνατόν επιπλέον στην Κωνσταντινούπολη, την καλοκαιρινή περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου. 
 
5. Πραγματοποίηση επίσκεψης σε αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας, με την συμμετοχή κατάλληλου αρχαιολόγου – ιστορικού ξεναγού. 
 
6. Γιορτή του προστάτη του Συλλόγου Αγίου Νεκταρίου, για 7η συνεχόμενη χρονιά, την Παρασκευή  8 Νοεμβρίου 2019 και πάλι στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου, στις εργατικές κατοικίες Ναυπλίου, με συμμετοχή στην αρτοκλασία του εσπερινού. 

7. Πραγματοποίηση εκλογών σύμφωνα με το καταστατικό, τον Δεκέμβριο 2019, για την ανάδειξη νέου (3ου) Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου, για την περίοδο (2020-2022).
 
Τελειώνοντας, όλοι οι παρευρισκόμενοι Θρακιώτες και Θρακιώτισσες, χαρούμενοι έδωσαν ραντεβού στο Θρακιώτικο γλέντι του αποκριάτικου χορού, τον επόμενο μήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.