Οι «Μυθοι που εγιναν Ιστορια» ζωντανεψαν στην Κομοτηνη

Παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της Λεύκης Σαραντινού στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το βιβλίο της Λεύκης Σαραντινού «Μύθοι που έγιναν Ιστορία» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, από το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο και τις Εκδόσεις Ενάλιος.

Την παρουσίαση πραγματοποιήσαν η κ. Νάγια Δαλακούρα (Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος) και η ίδια η συγγραφέας, που εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ότι κατάφεραν, λίγο παραπάνω από ένα χρόνο από την έκδοσή του, να παρουσιάσουν το βιβλίο στην πόλη μας.

Το βιβλίο εκδόθηκε το Μάιο του 2020, όμως οι συνθήκες δεν επέτρεψαν να γίνει κάτι μέχρι τώρα, και προχώρησαν σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Το βιβλίο αφορά μύθους που έχουν περάσει είτε στην συνείδηση του κόσμου, είτε ακόμα και στα βιβλία, ως επίσημη ιστορία.

Το κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον την παρουσίαση του βιβλίου

Από άποψη χρονολογικής περιόδου, το βιβλίο είναι διαθεματικό, μιας και καταπιάνεται με θέματα από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Βυζάντιο, την Αρχαία Ρώμη, και την Ελληνική Επανάσταση, που είναι ένα επίκαιρο θέμα.

Η κ. Σαραντινού επέλεξε να συμπεριλάβει στο βιβλίο της μύθους των οποίων την πλαστότητα μπορούσε να τεκμηριώσει επαρκώς. «Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις είναι δύσκολο να το διακρίνεις, έχει περάσει σαν ιστορία, γενικά όμως κάθε μύθος έχει ένα πυρήνα αλήθειας» σημείωσε.

Για αυτό και επιθυμία της δεν είναι να εξοβελιστούν οι μύθοι, αλλά να γίνουν κατανοητοί, και να αποσαφηνιστεί το πώς, πότε και γιατί ενσωματώθηκαν.

Υπάρχουν βέβαια πολλοί μύθοι που έχουν «επικαλύψει» την ιστορία, και αν συγκεντρώσει στο μέλλον αρκετούς που είναι ενδιαφέροντες, μπορεί να δώσει και συνέχεια σε αυτή την καταγραφή.

Συγγραφικά αυτή την  περίοδο έχει ολοκληρώσει την τετραλογία για τους ιππότες, τη συνέχεια των Σταυρών της Ρόδου, τα δύο τελευταία της οποία αναμένεται να εκδοθούν το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.