Οι Μεσσουνιωτες τιμησαν τον Αγιο Τρυφωνα

Θρησκευτικές λειτουργίες και γλέντι με επίκεντρο το παρεκκλήσι του οικισμού

Από χθες παραμονή του Αγίου Τρύφωνα και σήμερα ανήμερα της γιορτής του, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσσούνης τιμά τον Άγιο με αφορμή το Ιερό Παρεκκλήσι που βρίσκεται στο χωρίο.
 
Συγκεκριμένα, χθες, Παρασκευή, τελέστηκε εσπερινός και αρτοκλασία στο χώρο που βρίσκεται το παρεκκλήσι, με την παρουσία του αντιδημάρχου οικονομικών, κ. Δ. Πολιτειάδη, της προέδρου της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α Κομοτηνής κ. Ν. Λιβερίαδου, του προέδρου ΚΕ.ΜΕ.Α Κομοτηνής κ. Ν. Σωτηρακόπουλου και της προέδρου κοινότητας Αιγείρου κ. Α. Πατρωνίδου.

 
Σήμερα, Σάββατο, τελέστηκε Πανηγυρική θεία λειτουργία, αρτοκλασία και αγιασμός στην ενορία και στην συνέχεια ο σύλλογος στην προσπάθεια του να αναβιώσει το έθιμο του Τρύφωνα, τιμώντας τους προγόνους που το έφεραν από την πατρίδα και θέλοντας να το συνεχιστεί, όπως γινόταν πριν χρόνια, διοργάνωσε με την συνεργασία όλων των νέων του χωριού, γλέντι στον προαύλιο χώρο του Αγίου Τρύφωνα.

«Η συμμετοχή όλων μας συγκίνησε και μας έφερε θύμησες μιας άλλης εποχής, τότε που όλοι μαζί τιμούσανε τον προστάτη τον αμπελιών Άγιο Τρύφωνα. Χρόνια πολλά και του χρόνου» αναφέρει ο Σύλλογος σε σχετικό του μήνυμα.

(σ.σ. Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατήστε στην κεντρική)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.