Οι μαθητες της Κομοτηνης γνωριζονται με την Οπερα(+Gallery)

Μέσω της παιδικής θεατρικής παράστασης «Ροσσινιάδα» που ανεβαίνει στην σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Μία πρώτη γεύση από την «Ροσσινιάδα» την παιδική θεατρική παράσταση που ανεβαίνει αυτή την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, πήραμε κατά την χθεσινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ παρουσία τόσο της Προέδρου κ. Σοφίας Μενεσελίδου, όσο και της παραγωγού κ. Σοφίας Σπυράτου και της σκηνοθέτη της παράστασης κ. Χλόης Μάντζαρη.

Ο λόγος για τη θεατρική παράσταση που θα «φιλοξενείται» στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, για περισσότερο από έναν μήνα, αρχής γενομένης από αυτή την Κυριακή, η οποία εισάγει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο του Τζοακίνο Ροσσίνι, ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες της όπερας. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά για τα σχολεία της πόλης, ενώ θα πραγματοποιηθούν και δύο παραστάσεις για το κοινό η πρώτη εκ των οποίων την Κυριακή 8 και η δεύτερη στις 22 Νοεμβρίου.

Οι πιο ωραίες άριες και μουσικές από τα έργα: «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Η Σταχτοπούτα», «Γουλιέλμος Τελλος», «Η Ιταλίδα στο Αλγέρι», καθώς και αγαπημένα τραγούδια των παιδιών, όπως: «Το κωμικό ντουέτο για δύο γάτες» κ.ά, ερμηνεύονται ζωντανά από ταλαντούχους λυρικούς τραγουδιστές με συνοδεία πιάνου επί σκηνής.

Σοφία Μενεσελίδου
«Στόχος μας η εξέλιξη των μαθητών της πόλης μας σε ικανούς υποστηρικτές του θεάτρου»
 

Η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, αφού καλωσόρισε και παρουσίασε τον θίασο, τόνισε πως η παράσταση αυτή αποτελεί περίτρανο παράδειγμα του γεγονότος ότι «το ΔΗΠΕΘΕ φροντίζει να εξασφαλίζει την ποιότητα στις παραστάσεις που φιλοξενεί» ευελπιστώντας στην εξέλιξη των μικρών θεατρόφιλων της πόλης μας «σε ικανούς υποστηρικτές του θεάτρου, που αύριο ως ενήλικες θα εξακολουθούν να στηρίζουν το θέατρο στην πόλη μας».

Η κ. Σοφία Σπυράτου παραγωγός της παράστασης, με τη σειρά της, τόνισε πως στόχος της είναι η ανάδειξη νέων καλλιτεχνών σε όλες τις μορφές τέχνης, όπως αυτή της όπερας με την οποία θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν τα παιδιά μέσα από την παράσταση αυτή.

Όπως υπογράμμισε «θα εμφανιστούν προικισμένοι καλλιτέχνες με σημαντικές πήγες πίσω τους σε μια παράγωγη» τους οποίους και παρουσίασε στη συνέχεια.

Χλόη Μάντζαρη
«Πρόκειται για μία παράσταση, παρουσίαση της όπερας ως λαϊκό δρώμενο που απευθύνεται στα παιδιά και προβάλλει το χιούμορ και την μουσική»

Η σκηνοθέτης της παράστασης κ. Χλόη Μάντζαρη δήλωσε ιδιαιτέρως εντυπωσιασμένη από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, τη θερμή, όπως τη χαρακτήρισε, υποδοχή και την πόλη της Κομοτηνής γενικότερα, ενώ μιλώντας για την παράσταση έκανε λόγο για «την παρουσίαση της Όπερας ως λαϊκό δρώμενο, που δεν απευθύνεται στους “κουλτουριάρηδες” αλλά στα παιδιά, διότι πρόκειται για μία παράσταση που προβάλλει το χιούμορ και τη μουσική».

 Info

Συντελεστές:
Σύλληψη ιδέας – Σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη
Σκηνικά – Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Κείμενο: Γιάννης Φίλιας
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Τέλλος
Εικονογράφηση: Κωνσταντίνος Έσσλιν
Video Art: Κοσμάς Φιλιούσης
Χορογραφίες: Aleksander Qejvanaj
Εκπαιδευτική σύμβουλος: Ειρήνη Ιακώβου
Βοηθοί σκηνοθετη: Βασιλικη Ξυνοπούλου, Ιωάννης Τζούμης, Βασιλική Πουγκακιώτη
Παραγωγή: Σοφία Σπυράτου

Ερμηνεύουν οι Εύα Γαλογαύρου, Εύα Μιχελιδάκη, Βασίλης Ασημακόπουλος, Νίκος Ζιάζιαρης
Μαέστρος/ πιάνο Βικτωρία Κιαζίμη

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 10 ευρώ – παιδικό 5ευρώ
Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο τηλ. 2531037770.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.